ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την περικοπή της δωρεάν Αστικής και Υπεραστικής Μετακίνησης των ΑμεΑ.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: « Περικοπή δωρεάν Αστικής και Υπεραστικής μετακίνησης των ΑμεΑ ».

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και το ιδιαίτερα επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον έχει φέρει σε αδιέξοδο τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία. Οι διάφορες περικοπές...
που έχουν γίνει σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, έχουν επιδεινώσει την ποιότητα ζωής όλων και επιπλέον των ανθρώπων με αναπηρία που έχουν να ικανοποιήσουν και αυξημένες υποχρεώσεις.
Σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η περικοπή της δωρεάν αστικής μετακίνησης και της μειωμένης κατά 50% υπεραστικής μετακίνησης για τα άτομα με αναπηρία. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε εξαιτίας της μη αποπληρωμής εκ μέρους της Πολιτείας των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με τα ΚΤΕΛ και τα αστικά λεωφορεία για το έτος 2009 για τη μετακίνηση των ΑμεΑ και της μη ανανέωσης αυτών των συμβάσεων.
Εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και ενόψει της υποχρέωσης της Πολιτείας να επιδεικνύει ιδιαίτερη πρόνοια για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι ΑμεΑ,

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να επανέλθει το καθεστώς της δωρεάν αστικής μετακίνησης και της μειωμένης κατά 50% υπεραστικής μετακίνησης των ΑμεΑ.



Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ