ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

η αναπαρασταση της μικρασιατικης καταστροφης στο διδυμοτειχο


Εκδήλωση με τον τίτλο «Σαν χθες θυμάμαι», η οποία περιλαμβάνει την αναπαράσταση της Μικρασιατικής Καταστροφής θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 4 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ το Θρακικό κέντρο πολιτισμού Διόνυσος, ο πολιτιστικός σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, ο πολιτιστικός σύλλογος τα Δίδυμα τείχη του....

Διδυμοτείχου και ο σύλλογος Ποντίων Περιφερείας ο Εύξεινος πόντος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου, της ΤΕΔΚ Έβρου και του Δήμου Κομοτηνής.
Σύμφωνα με το τελετουργικό 400 περίπου άτομα, θα ερμηνεύσουν ρόλους στα 4 σκηνικά που θα στηθούν εκεί στο Δημοτικό στάδιο Διδυμοτείχου, θα χορέψουν και θα υπενθυμίσουν και θα αναδείξουν το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός, παντρεύοντας θέατρο, ιστορία και χορό.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και Δ/ντη του Θρακικού κέντρου Πολιτισμού Διόνυσος, Άκη Τσονίδη,
είναι η πρώτη του φορά που ασχολείται με ένα αντικείμενο εκτός θεάτρου, ωστόσο το πάθος που συνάντησε από τον κόσμο, που θα ενσαρκώσει τους ρόλους, τον συγκίνησε και ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς δουλεύουν γι’ αυτήν την προσπάθεια πολύ καιρό.

"Η αναπαράσταση θα ξεκινήσει με ένα γάμο που διακόπτεται από τον πόλεμο…Θα περιλαμβάνει σκηνές που ζήσαμε μέσα από εικόνες και αφηγήσεις από Μικρασιάτες της εποχής εκείνης, πως εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους, πως ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην μητέρα Ελλάδα, ποια ήταν η αντιμετώπιση από τους ντόπιους και πως τελικά συμβίωσαν αρμονικά στο νέο τους τόπο."
"Το δρώμενο θα είναι διάρκειας 2 ωρών και ενός τετάρτου της ώρας", τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσερνικούδης, από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Θρακών Κομοτηνής.
«Θέλουμε η αναπαράσταση να μην κουράσει τον κόσμο που θα έρθει να μας δει, αλλά να μάθει την ιστορία του ή να ξαναθυμηθεί την ιστορία του», τόνισε καταλήγοντας.
Την εκδήλωση παρουσιάζει ο γνωστός και αγαπημένος της ΕΡΤ Αλέξης Κωστάλας.
Η αναπαράσταση μεγάλων ιστορικών γεγονότων θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Να σημειωθεί ότι μετά από δύο χρόνια οι εν λόγω διοργανωτές, φορείς και σύλλογοι, θα κάνουν την αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης.


www.ert.gr