ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

οι θεσεις του κκε για το μεταναστευτικο

1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών και οι φυλακίσεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν «χαρτιά». Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για την διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος της Ε.Ε

3. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παράβολων και των προστίμων. Διευκόλυνση οικογενειακής επανένωσης κόντρα στη σχετική Οδηγία.
4. Άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων, κόντρα στις σχετικές Οδηγίε
5. Κοινωνικά, δημοκρατικά

και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.
7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση τους και μόνο εφ’ όσων το επιθυμούν.
8. Καταδικάζουμε την πολιτική που ωθεί τους μετανάστες στην απόγνωση . Που δίνει τροφή στο ρατσισμό και τη δράση ακροδεξιών ρατσιστικών συμμοριών. Οι μετανάστες δεν είναι περισσότερο «εγκληματίες» από όσο οι άλλοι, εκτός κι αν τους ωθήσουμε να γίνουν με τη δική μας εγκληματική πολιτική.
9. Όχι στα νέα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ανάθεσης της φρούρησής τους στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX κλπ)
10. Να προχωρήσει άμεσα η χώρα στην αποναρκωθέτηση ναρκοπεδίων από νάρκες κατά προσωπικού, όπως προβλέπουν και οι διεθνείς συμφωνίες.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες. Αντίθετα απειλούνται και σαρώνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ .

1 σχόλια:

Dimitris D είπε...

Και εγώ θέλω:
1. Όταν πηγαίνω στις δημόσιες υπηρεσίες να μην χρησιμοποιώ χαρτιά, να μην μου λένε φέρε και πιστοποιητικό και οικογενειακή κατάσταση!
2. Θέλω δωρεάν σίτιση και στέγαση από το κράτος, ως άνεργος. Ως πότε θα ζω με τους γονείς μου; Αν πάθουν κάτι τι θα κάνω;
3. Είμαι ανασφάλιστος, θέλω δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Όταν τα ούλα πρήζονται, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί τα νοσοκομεία δεν έχουν οδοντιάτρους.
4. Θέλω να επισκέπτομαι την Τουρκία και Βουλγαρία χωρίς χαρτιά.
5. Όταν παραβαίνω τον νόμο δεν θέλω παράβολα και πρόστιμα.
6. Καταδικάζουμε την πολιτική που ωθεί τους μετανάστες ως τροφή στη δράση ακροαριστερών συμμοριών. Οι μετανάστες δεν είναι περισσότερο άνθρωποι από όσο οι υπόλοιποι έλληνες πολίτες, εκτός κι αν τους ωθήσουμε να γίνουν με τη δική σας εγκληματική πολιτική.

Το κράτος έχει ευθύνη μόνο απέναντι στους πολίτες του, την στιγμή που δεν έχουμε χρήματα ούτε για τις συντάξεις της τρίτης ηλικίας και τους ανάπηρους, πως θα ασχοληθούμε με τους λαθρομετανάστες;
Αν η οικονομία πήγαινε καλά, όπως πριν 4-5 χρόνια, θα μπορούσαμε να τους βοηθήσουμε.