ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

η ανοιχτη πολη στο περαμα

Τα τοπικά διαμερίσματα Περάματος και Κομάρων ήταν ο επόμενος σταθμός της αμφίδρομης επικοινωνίας που συνεχίζει η «Ανοιχτή Πόλη» με τους φορείς και τους δημότες της περιοχής, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων, την ανάδειξή τους και την από κοινού διεκδίκηση λύσεων.
Οι κάτοικοι της περιοχής, με τις τοποθετήσεις τους, επεσήμαναν την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δυο γραφικών χωριών ζητώντας από την δημοτική αρχή να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της.
Μεταξύ των σοβαρών θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και τα εξής:
- Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη διάνοιξης του κόμβου που οδηγεί στην Αύρα και στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα (Πέραμα, Κόμαρος κλπ.). Το κλείσιμο του κόμβου από την Εγνατία οδό Α.Ε. έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και στην ανάδειξη της περιοχής.
- Να συντηρηθεί το αγροτικό οδικό δίκτυο και οι ποτίστρες που υπάρχουν στα δύο χωριά και στα γειτονικά τοπικά διαμερίσματα.
- Να ρευματοδοτηθεί και να λειτουργήσει η γεώτρηση στην αγροτική περιοχή Περάματος, η οποία κατασκευάσθηκε από το δήμο, προ οκταετίας.
- Να αναγερθεί χώρος μικρού αγροτικού ιατρείου στο Πέραμα και να εξετάζει ιατρός τους κατοίκους, μια φορά την εβδομάδα. Αντίστοιχα ιατρός να επισκέπτεται και την Ατάρνη.
- Να γίνει συντήρηση των προβληματικών τμημάτων του δικτύου ύδρευσης.
- Ο δήμος να φροντίσει για τη δημιουργία παιδικής χαράς σε κάθε έναν οικισμό.
Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες, επεσήμαναν την ανάγκη χάραξης μιας διαφορετικής κοινωνικής πολιτικής από τη δημοτική αρχή για τα απομονωμένα τοπικά διαμερίσματα. Όπως τονίσθηκε, στην περιοχή διαμένουν κυρίως αγρότες με χαμηλά εισοδήματα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευμενέστερους κοινωνικούς όρους και κριτήρια, σε σχέση με τους κατοίκους της πόλης, που έχουν περισσότερες ευκαιρίες.
Στην συνάντηση που έγινε την Κυριακή 6 Ιουνίου στο Πέραμα, συμμετείχαν μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και κάτοικοι της περιοχής.