ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ορθοδοξια και σαμοθρακη

Από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως γίνεται γνωστό πως και φέτος θα πραγματοποιηθούν λαμπρές θρησκευτικές ακολουθίες και εκδηλώσεις στο νησί της Σαμοθράκης, την παραμονή (Δευτέρα 28 Ιουνίου) του εορτασμού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Η μνήμη του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου θα γιορταστεί στο Στασίδι που έχει κατασκευαστεί στο σημείο όπου αγκυροβόλησε το πλοίο που τον μετέφερε και όπου «στάθηκε» και δίδαξε στους τότε κατοίκους του νησιού, πριν συνεχίσει το ταξίδι του προς τους Φιλίππους.
Στον φετινό εορτασμό θα πάρει μέρος ως επίσημος προσκεκλημένος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστοφόρος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακαριώτατος θα φτάσει στη Σαμοθράκη τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2010 στη 1.00 μετά το μεσημέρι. Εκεί θα τον υποδεχθούν ο

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Ιερείς, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου. Αμέσως μετά θα αναπέμψει Δοξολογία στην Παναγία την Καμαριώτισσα, ενώ το απόγευμα, στις 7.00 θα επισκεφθεί την Χώρα, όπου και θα προσκυνήσει στα λείψανα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων.
Στη συνέχεια, στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, στις 9 το βράδυ μέχρι τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλεἰτουργο και Αγρυπνία με τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ανακοίνωσε πως «κάθε χρόνο θα προσκαλούνται ορθόδοξοι ιεράρχες από διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου, προκείμενου ο τόπος μας να εμπεδωθεί στην χριστιανική συνείδηση ως το πρώτο βήμα του Αποστόλου των Εθνών Παύλου στην Ευρώπη». Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε κάλεσμα στους πιστούς του νησιού και γενικότερα της Μητροπόλεως να παραστούν στις εκδηλώσεις «για να δοξάσουμε τον Θεό που και φέτος μας αξιώνει να γιορτάσουμε τον Απόστολο Παύλο, ο οποίος πέρασε από το νησί της Σαμοθράκης και ευλόγησε με την παρουσία του, λυτρώνοντας τον ελλαδικό χώρο από την πλάνη και την σχιζοφρένεια των ειδώλων», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως ο εορτασμός αποτελεί μία καλή ευκαιρία ώστε «ο Αρχιεπίσκοπος της Πράγας και οι συνοδοί του να καταλάβουν της ευσέβεια όλων και να διαπιστώσουν την προσήλωση στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας».
.