ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

λαικο πανεπιστημιο φερων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2010,η τελετή αποφοίτησης και η απονομή βεβαιώσεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Φερών. Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκίνησε την λειτουργία του στις Φέρες με στόχο την πρόσβαση στη γνώση όσων το επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας & σπουδών. Πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι πως οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι, να κατέχουν ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και να συμβάλλουν στα κοινά με άποψη και κριτική σκέψη .Η συμμετοχή του κόσμου στην πρώτη αυτή διδακτική περίοδο 2009-2010 επιβεβαίωσε την δημοτική αρχή για την επιλογή της να λειτουργήσει το Α.Λ.Π στο Δήμο Φερών. Πάνω από 250 άτομα άνδρες & γυναίκες παρακολούθησαν τις διαλέξεις που πραγματοποίησαν 22 καθηγητές ,επιστήμονες στον τομέα τους στις δύο θεματικές ενότητες που επιλέχθηκαν. Προσωπικότητες όπως η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ ,ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Πάνος Λιγομενίδης ,ο καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών Γεώργιος Παυλίδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος και πολλοί άλλοι εξαίρετοι επιστήμονες ανέλυσαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος .
Στην τελετή αποφοίτησης εκφράστηκε ενδιαφέρον για
έναν επόμενο κύκλο διαλέξεων για τον οποίο μάλιστα δόθηκαν ερωτηματολόγια που θα αφορούν τις θεματικές ενότητες με άξονες κοινωνικά ή ιατρικά θέματα ,τέχνη ,πολιτισμό ,ιστορία κ.α.
«Θα επιδιώξουμε όχι μόνο την συνέχεια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στις Φέρες αλλά και την αναβάθμισή του » δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Φερών Γιώργος Ούστογλου. « Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο ήταν για εμάς ένα στοίχημα που το κερδίσαμε ,αλλά περισσότερο κερδισμένοι είναι σήμερα όσοι παρακολούθησαν αυτές τις προσωπικότητες να αναλύουν θέματα που μας αφορούν όλους, τον καθένα μας για διαφορετικό λόγο .Θέλουμε να εξακολουθήσουμε να παρέχουμε αυτή τη δυνατότητα σε όσους το επιζητούν» κατέληξε ο κ. Ούστογλου.