ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

αντικαπνιστικη εκστρατεια

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει την ολοκλήρωση των δράσεων της, στα πλαίσια της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας για τη χρονική περίοδο 2009 – 2010. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου (Ν.Α.Ρ.Ε.) και τα Γραφεία Αγωγής Υγείας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Έβρου και Ροδόπης, ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της εκστρατείας «HELP – Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο».
Στα πλαίσια της εκστρατείας, διεξήχθησαν προπαρασκευαστικές ενημερωτικές συναντήσεις με τους Υπευθύνους Αγωγής Υγείας και τους Διευθυντές των Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Έβρου και Ροδόπης, σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Στις συναντήσεις αυτές, έγινε παρουσίαση της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας της HelMSIC και προώθηση της πρότασης για τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για εκπαιδευτικούς.
Επίσης, έλαβαν χώρα οι τρεις πρώτες πανελλαδικά ενημερωτικές ημερίδες για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Αντικαπνιστική παρέμβαση σε μαθητές» σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών γύρω από το θέμα του καπνίσματος και την εκμάθηση επικοινωνιακών πολιτικών για την ορθή προσέγγιση καπνιστών και μαθητών. Επιπλέον, περιελάμβαναν και παρουσίαση τεχνικών παρέμβασης σε μαθητές. Στην προσπάθεια συμμετείχαν 77 εκπαιδευτικοί των δύο Νομών.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν
πραγματοποιήθηκαν 16 σχολικές παρεμβάσεις σε τμήματα Ε’ και ΣΤ’ τάξης σχολείων των Νομών Έβρου και Ροδόπης, σε Ορεστιάδα, Ν. Βύσσα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή από ειδικά εκπαιδευμένους φοιτητές Ιατρικής του Δ.Π.Θ. Στα πλαίσια των παρεμβάσεων, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το θέμα του καπνίσματος και τα οφέλη του μη καπνίζειν μέσα από την εφαρμογή διαδραστικών διαδικασιών εκμάθησης και τη χρήση ειδικά σχεδιασμένου έντυπου υλικού. Στις παρεμβάσεις έλαβαν μέρος συνολικά 304 μαθητές των Νομών Έβρου και Ροδόπης.
Τέλος, με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, στις 8 Ιουνίου, έλαβε χώρα εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο Εγνατίας, στην οποία φοιτητές Ιατρικής ενημέρωσαν μαθητές και ενήλικες για το κάπνισμα, ενώ μοιράστηκε υλικό της Αντικαπνιστικής Εκστρατείας της HelMSIC και της Εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «HELP – Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο». Το χώρο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 300 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Ν.Α.Ρ.Ε. βράβευσε την Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης για τη γόνιμη συνεργασία στην υλοποίηση του προγράμματος.