ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

πυργος αλεξανδρουπολη

ΟΜΙΛΙΑ
του Βουλευτή Έβρου κ. Δερμεντζόπουλου Αλεξάνδρου
για τον Αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη



«Ζητάμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ουσιαστική δραστηριοποίηση»

Όταν το Σεπτέμβριο του 2009 ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, προεκλογικά, ο νυν Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και μίλησε για τον αγωγό και για τις επιφυλάξεις του, τότε όλοι καταλάβαμε ότι η συνέχεια, η πορεία και η μοίρα του αγωγού ήταν προδιαγεγραμμένη.
Τι είπε εκεί; Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση με δυο δικαιολογίες.
Η πρώτη αφορούσε στο ότι «η διακρατική Συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα της μία μόνο πλευράς». Η δεύτερη επιφύλαξη αφορούσε στους περιβαλλοντικούς λόγους.
Υπενθυμίζω, όμως, ότι η Συμφωνία είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή με θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και του κυρίου Παπανδρέου. Δεύτερον, ότι η περιβαλλοντική αρτιότητα του αγωγού, ήταν «εκ των ουκ άνευ» και βασική προϋπόθεση, αποδεκτή από όλες τις πλευρές που υπέγραψαν τη διακρατική Συμφωνία. Εξάλλου, αποτελούσε και βασικό στοιχείο της Συμφωνίας.
Ένα έργο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που ήταν σε ύπνωση δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, με μία εντατική προσπάθεια της προηγούμενης Κυβέρνησης ξαναμπήκε σε πρώτη προτεραιότητα. Προχώρησε σε τελικό στάδιο,

μετά από διαρκείς επαφές και διαρκείς προσπάθειες. Πρόκειται για ένα έργο που καθιστούσε τη χώρα μας βασικό παίκτη στον ενεργειακό χάρτη, όχι μόνο των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Από παρατηρητής η χώρα μας γινόταν πρωταγωνιστής στο ενεργειακό παιχνίδι. Ήταν ένα έργο που ενδυνάμωνε τη χώρα, ενδυνάμωνε τη Θράκη και αποτέλεσε ελπίδα για την περιοχή. Ελπίδα όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά.
Όλο αυτό το διάστημα σε πλήρη συνεργασία και σε απόλυτη αρμονία με την τοπική κοινωνία, η θεσμοθετημένη από την πολιτεία «Τοπική Επιτροπή του αγωγού», ενισχυμένη και πάλι από την πολιτεία οικονομικά, δούλεψε σκληρά στην αποστολή που της είχε ανατεθεί.
Από τον Οκτώβριο και μετά, όμως, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι μια οπισθοχώρηση των ελληνικών προτεραιοτήτων και θέσεων.
Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι μια χαρακτηριστική αδράνεια.
Καμία δραστηριότητα πάνω σε αυτό το θέμα.
Στο «ψυγείο» το νομοσχέδιο που αφορούσε τη διέλευση του αγωγού! Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ήταν έτοιμο από την προηγούμενη Κυβέρνηση και δεν υφίστατο καμία αλλαγή κατά την ψήφισή του από τη σημερινή Κυβέρνηση.
Μηδαμινή διπλωματική δραστηριότητα και αντίδραση στις συνεχώς αυξανόμενες φήμες για τη μη κατασκευή του αγωγού.
Επειδή δε τελευταία ακούγονται κάτι ανάλογα και για τον αγωγό του φυσικού αερίου South Stream, κάτι για ακύρωση αυτού του έργου, κάτι για εξυπηρέτηση αμερικανικών συμφερόντων, που οδηγούν στο τέλος τις συμφωνίες με τη Ρωσία, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κυβερνητική αδράνεια, γεννιέται σε όλους μας το εύλογο ερώτημα «μήπως τελικά έχουμε ενταφιάσει πια αυτή τη διπλωματία των αγωγών».
Γι’ αυτό, κύριε Υφυπουργέ, ζητήσαμε σήμερα και την παρουσία εδώ του Υπουργείου Εξωτερικών. Αλλά και η απουσία του επιβεβαιώνει τους φόβους μας: την πλήρη υποβάθμιση αυτού του θέματος.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζητάμε με την επερώτηση μας την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ουσιαστική δραστηριοποίηση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, εάν πιστεύετε σε αυτό το έργο, για το οποίο, σε δική μου ερώτηση απάντησε η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ότι το θεωρεί έργο εθνικής προτεραιότητας.
Αν πιστεύετε, θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε.
Γιατί αυτό που μετράει τελικά στην πολιτική δεν είναι το τι λέει ο καθένας, αλλά το τι αποτέλεσμα φέρνουν οι ενέργειες που κάνει.