ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τη μη πληρωμή εργαζομένων σε Προγράμματα και Δομές επιχειρήσεων.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς: τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


ΘΕΜΑ: «Μη πληρωμή εργαζομένων σε Προγράμματα και Δομές επιχειρήσεων

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο οι εργαζόμενοι σε προγράμματα και σε δομές επιχειρήσεων Δήμων του νομού Έβρου να μένουν απλήρωτοι. Συγκεκριμένα αναφέρουμε τα εξής:
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριγώνου, η οποία έχει τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία εξυπηρετεί 135 ωφελούμενους, απασχολεί 4 οικογενειακούς βοηθούς, 1 κοινωνική λειτουργό, 1 νοσηλεύτρια, 1 φυσικοθεραπεύτρια και 1 γιατρό, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από 1.1.2010.
Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων Κυπρίνου και Βύσσας.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Φερών παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο 2010). Οι τελευταίοι μάλιστα
προχώρησαν σε δήλωση διακοπής παροχής των υπηρεσιών τους έως ότου τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Γίνεται αντιληπτό ότι την δύσκολη αυτή περίοδο, μέσα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον των περικοπών και των περιορισμών των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η συνεχής καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα για τους ίδιους τους απασχολούμενους και τις οικογένειές τους, αλλά κυρίως για τους εξυπηρετούμενους πολίτες.

Ενόψει όλων των ανωτέρω


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλίσει στους Δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους και να καταβάλουν τα ποσά της μισθοδοσίας τους.