ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

δηλωση ευρωβουλευτη σκυλακακη

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ»


Με αφορμή την πρώτη προειδοποίηση που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, επειδή δεν έχει υποβάλει σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της, όπως απαιτείται βάσει της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όταν, για πολλοστή φορά, πλημμύριζε ο Έβρος τον περασμένο Φεβρουάριο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες, έφερα το θέμα στο ΕΚ, καταθέτοντας ερώτηση προς την Επιτροπή. Λόγω του επείγοντος του θέματος, ζητούσα από την Επιτροπή να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν, βάσει των αρμοδιοτήτων της στον τομέα της πολιτικής των υδάτων.
Δυστυχώς όμως σήμερα διαπιστώνουμε τις ευθύνες της ελληνικής πολιτείας που έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουμε ακόμα ένα συγκροτημένο σχέδιο διαχείρισης για τις λεκάνες
απορροής των ποταμών μας και να λαμβάνουμε μια προειδοποιητική επιστολή που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Υπενθυμίζω ότι την ελληνική επικράτεια διατρέχουν και διεθνείς ποταμοί, στην περίπτωση των οποίων η Οδηγία απαιτεί συνεργασία των χωρών για την κατάρτιση ενιαίων σχεδίων διαχείρισης της λεκάνης απορροής. Πολύ φοβάμαι ότι αν προχωρήσουμε και αυτό το ζήτημα με τους συνήθεις ελληνικούς ρυθμούς, θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγαλύτερους κινδύνους τόσο τον επερχόμενο χειμώνα, όσο και στρατηγικά σε θέματα διαχείρισης υδάτων ποταμών που μοιραζόμαστε με τους γείτονές μας. Οι τοπικές κοινωνίες, που είναι και οι άμεσα θιγόμενες, πρέπει να πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις την κεντρική διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς προς την κατεύθυνση της άμεσης προσαρμογής στην ευρωπαϊκή οδηγία.»

Σε αυτό το link, θα βρείτε τις λεπτομέρειες για την προειδοποιητική επιστολή της Επιτροπής προς την Ελλάδα:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/10/685&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en