ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

περιφερειακες εκλογες

Θολό εξακολουθεί να είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για αιρετό περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ενώ μόνο το ΚΚΕ έσπευσε να ανακοινώσει το όνομα του 54χρονου γεωπόνου και υποψήφιου βουλευτή Εβρου, Χρ. Τρέλλη.Στο ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος φερόταν εδώ και καιρό ο νομάρχης Εβρου Ν. Ζαμπουνίδης, με καλές σχέσεις με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου. Ομως εντελώς ξαφνικά ο ίδιος απέσυρε την υποψηφιότητά του πριν από δύο εβδομάδες, με μια αινιγματική δήλωση: «Δεν επιθυμώ να συμμετέχω αυτήν την περίοδο σε αυτό που λέγεται δημόσιος βίος» ανέφερε.
Πάντως σε αυτό το θολό τοπίο, και σε περίπτωση που επιλεγούν στελέχη πρώτης γραμμής, αρκετοί βλέπουν την υποψηφιότητα ακόμα και του υφυπουργού Γ. Πεταλωτή, κάτι βεβαίως που ο ίδιος προσωπικά δεν θα το ήθελε
Ακόμη ένα όνομα είναι αυτό του βουλευτή Δράμας Χρ. Αηδόνη. Το ίδιο θολό συνεχίζει να είναι το τοπίο και στη ΝΔ και όλα θα εξαρτηθούν από το εάν ο πρόεδρος του κόμματος Αντ. Σαμαράς θα επιλέξει στελέχη


πρώτης γραμμής γι’ αυτήν την αναμέτρηση ή με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Η υποψηφιότητα που είναι αρκετά προβεβλημένη μέχρι τώρα είναι αυτή του νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη. Ο 75χρονος νομάρχης Δράμας Κ. Ευμοιρίδης και ο νομάρχης Καβάλας Θ. Καλιοντζής είναι δύο πρόσωπα που έχουν εκφράσει ήδη άλλες βλέψεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στα ονόματα που ακούστηκαν, αλλά μάλλον δεν έχουν τύχη, περιλαμβάνεται αυτό του Γ. Καλαντζή. Επίσης ακούστηκαν τα ονόματα των Δ. Σταμάτη και Α. Γεροντόπουλου, κυρίως λόγω της στενής σχέσης τους με τον Αντ. Σαμαρά, και του πρώην περιφερειάρχη Μ. Αγγελόπουλου. Σε ό,τι αφορά τώρα τη μειονότητα, ακούγεται το όνομα του Γκαλίπ Γκαλίπ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποτελείται από τους Νομούς Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου.
Εχει συνολική έκταση 14.157 στρέμματα και καλύπτει το 10,7% της συνολικής έκτασης της χώρας.
Διασχίζεται από τους μεγάλους ποταμούς Στρυμόνα, Εβρο και Νέστο, ο οποίος αποτελεί το όριο ανάμεσα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=17586949