ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

για τις εξελιξεις στα μμε

Γράφω αυτήν την επιστολή, γνωρίζοντας καλά το τι γίνεται στον χώρο των καναλιών και ειδικά στην περιφέρεια και θέλοντας να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για το τι θα ακολουθήσει, ειδικά για τις «μαύρες» μέρες που έρχονται στα εργασιακά.
Όπως πολλοί μπορεί ήδη να γνωρίζουν, ορισμένα κανάλια βρίσκονται εδώ και καιρό σε προχωρημένες συζητήσεις με κάποια άλλα, προκειμένου να προχωρήσουν σε «συγχωνεύσεις» ή συστεγάσεις, μειώνοντας στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα και απολύοντας το «πλεονάζον» προσωπικό των δημοσιογράφων και τεχνικών.
Ειδικά στην περιφέρεια, η καταστροφική αυτή προοπτική, όταν θα υλοποιηθεί θα κοστίσει μεγάλο ποσοστό θέσεων απασχόλησης και το χειρότερο, θα περιορίσει στο ελάχιστο ή και θα εκμηδενίσει την υποχρέωση των καναλιών για αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση.
Θα λειτουργήσει ως ένα ιδιότυπο «καρτέλ» τηλεοπτικών


σταθμών , από το οποίο θα ελέγχονται ειδήσεις και …φανταστείτε τι επίπεδο ενημέρωσης θα έχει το τηλεοπτικό κοινό, με παντελή απουσία της λεγόμενης πολυφωνίας, που ήδη έχει δεχτεί πολλά πλήγματα. Και φυσικά μια τέτοια κίνηση, θα γίνει με μοναδικό σκοπό να μειωθούν όσο περισσότερο γίνεται τα έξοδα, εφαρμόζοντας Ελαστικές μορφές απασχόλησης και εξαθλιώνοντας οικονομικά και επαγγελματικά, οικογενειάρχες δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Άλλωστε και στο παρελθόν είχαν υπάρξει εταιρείες «αλεξιπτωτιστές», κάποιες από αυτές μάλιστα και με πολιτικό «δάκτυλο» (βλέπε οικονομική ενίσχυση), ενώ είχαν προωθηθεί και λύσεις free-lancer .

Το δεδομένο πάντως, είναι ότι η πολιτεία αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων, απουσιάζουν πλήρως από τις εξελίξεις και πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν, καθώς πλησιάζει (επιτέλους) η στιγμή για την οριστική αδειοδότηση των καναλιών .
Τι είδους άδεια καναλιού εθνικής εμβέλειας μπορεί να εξασφαλίσει για παράδειγμα το STAR, την στιγμή που δεν έχει ούτε ένα γραφείο στην περιφέρεια;;;;
Ποια είναι επιτέλους τα κοινωνικά κριτήρια που πρέπει να έχει ένα κανάλι για να μπορέσει να λειτουργεί μέσα από ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι οι συχνότητες;;;
Εάν τελικά τα κανάλια προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή συστεγάσεις, δεν θα παραβιάζουν όρους και κανόνες περί «αθέμιτου ανταγωνισμού»;

Με αυτά τα απλά ερωτήματα και τις επισημάνσεις, πιστεύω ότι είναι κρίσιμο να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους, είτε πρόκειται για καναλάρχες, είτε για δημοσιογράφους και τεχνικούς, είτε για συνδικαλιστικά σωματεία και να λειτουργήσουν επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, προκειμένου να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά αυτό που σήμερα προσπαθούμε να αποκαλέσουμε «υπεύθυνη και έγκυρη» ενημέρωση.
Είναι ευθύνη και των πολιτών, να απαιτήσουν από τα κανάλια να λειτουργούν με σωστό και έντιμο τρόπο απέναντι στην κοινωνία.

Καλούς αγώνες στους εργαζόμενους στα κανάλια……..

Ένας ….Αναγνώστης.
www.seleo.gr