ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

αγροτικα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι τιμές στα σιτηρά πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής
Για τρίτη συνεχή χρονιά η κατάσταση στην αγορά των σιτηρών χειροτερεύει σε βάρος των αγροτών. Ενώ τ’ αλώνια τελειώνουν, οι σιτέμποροι και οι αλευροβιομήχανοι κυριολεκτικά είναι αυτοί που «αλωνίζουν» στις τιμές αγοράζοντας όσο – όσο από τους παραγωγούς.
Έτσι με διάφορα τερτίπια, όπως αυτό της ποιότητας, αλλού αγοράζουν με εξευτελιστικές τιμές , 10 με 12 λεπτά το κιλό, στην πλειοψηφία όμως αγοράζουν με ανοιχτές τιμές παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών» τιμών.
Με τις πλάτες της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων η εκμετάλλευση των αγροτών και των εργαζόμενων καταναλωτών είναι πρωτοφανής Για να γίνει ένα κιλό ψωμί χρειάζεται λιγότερο από ένα κιλό σιτάρι και το οποίο πουλιέται 1,60 ευρώ μέσο όρο, δηλαδή 16 φορές ακριβότερα . Να σημειώσουμε ακόμα ότι από τα υποπροϊόντα που αφαιρούν από το σιτάρι βγάζουν όλο το κόστος παραγωγής του ψωμιού.
Πολύ περισσότερο δε μεγαλώνει η αναλογία κέρδους στα άλλα προϊόντα μεταποίησης του σιταριού όπως διάφορα είδη, μακαρόνια, κουλούρια γλυκίσματα κ.λ.π
Και ενώ η κυβέρνηση από τη μια μεριά κλείνει τα μάτια της μπροστά σ’ αυτήν τη ληστεία, από
την άλλη προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα αυτήν την πολιτική, στήνοντας αγροτοδικεία με την κατηγορία « της παρακώλησης συγκοινωνιών »

Είναι πια καθαρό και στον τελευταίο αγρότη ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που πιστά και απαρέγκλιτα εφαρμόζουν τα κόμματα του δικομματισμού προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροαλευροβιομήχανους και τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους αγρότες.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση το δίλημμα στο οποίο μπαίνουν οι αγρότες είναι ή να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν μοιρολατρικά την καταστροφή τους ή να βγουν στους δρόμους του αγώνα για να την ανατρέψουν και να διεκδικήσουν άλλο δρόμο ανάπτυξης για τη χώρα μας και την αγροτική οικονομία της.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΟΑΣΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη αγώνων ώστε να δοθούν καλύτερες τιμές σε όσα σιτηρά δεν πουλήθηκαν, αλλά και εισοδηματική ενίσχυση σε όλους τους σιτοπαραγωγούς με βάση την κατώτερη εγγυημένη τιμή που έχουμε ως αίτημα 40 λεπτά το κιλό.
25/6/2010