ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

μητροπολη διδυμοτειχου

Με την ευκαιρία της μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικηφόρου Πατριάρχου Κων/πόλεως, το όνομα του οποίου έφερε ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικηφόρος (+ 4-10-2009), ο κτήτορας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, καθιερώθηκε το Παρεκκλήσιο του βορείου κλίτους του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας εις τιμήν και μνήμην του Αγ. Νικηφόρου. Προς τούτο προσκλήθηκαν από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος και πνευματικά παιδιά του μακαριστού κληρικοί και λαϊκοί.
Την παραμονή ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε την ακολουθία καθαγιασμού της Αγίας Τραπέζης πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως μας.
Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Νικοδήμου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού. Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου και εψάλλει τρισάγιον στον παρακέιμενο τάφο του.
Για τους επισήμους και το εκκλησίασμα παρετέθη δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας.
Η τοπική Εκκλησία σεμνύνεται διότι ο μακαριστός Νικηφόρος με ζήλο και αφοσίωση εργάστηκε για την ανέγερση αυτού του Ναού, ο οποίος αποτελεί ζώσαν μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην ακριτική περιοχή μας.