ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

απληρωτοι στην κεπαδα

Επίσχεση εργασίας ανακοίνωσαν και επίσημα χθες οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την άρνηση του «επιτρόπου» να εγκρίνει το ένταλμα για την πληρωμή τους. Όπως είχε προαναγγείλει η «ΓΝΩΜΗ» σε ρεπορτάζ της προ ημερών, η ενέργεια αυτή ήταν μονόδρομος αλλά και η μόνη τους απάντηση στο απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται.
Σύμφωνα με τα ίσα τονίζουν, μέχρι στιγμής, βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και απόλυτη αβεβαιότητα αφού δεν έχουν πάρει καμία απάντηση στα ερωτήματα που έχουν θέσει προς τη διοίκηση της ΚΕΠΑΔΑ, ούτε για το πότε θα πληρωθούν, καθώς αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτε και για αν υπάρχει κίνδυνος να κλείσει η Επιχείρηση. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακόμη και επιβίωσης καθώς δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΚΕΠΑΔΑΣε ανακοίνωσή τους, η οποία απευθύνεται προς τους γονείς των μαθητών στα τμήματα της Επιχείρησης Πολιτισμού αναφέρονται τα εξής:
«Εμείς οι εργαζόμενοι στην Κ.Ε.Π.Α.Δ.Α. επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη της πορείας των διεκδικήσεών μας και την τελική απόφασή μας να περάσουμε στο έσχατο μέτρο της επίσχεσης εργασίας, της διακοπής δηλαδή των μαθημάτων έως ότου μας καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές μας από τον Ιανουάριο του 2010.
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενες επιστολές επιλέξαμε τη συνέχιση του διδακτικού έργου με παράλληλη άσκηση πίεσης προς τη Δημοτική αρχή και την Εργοδοσία με ήπιες μορφές διαμαρτυρίας. Δυστυχώς αυτή η τακτική αγώνα δεν καρποφόρησε. Σε διάστημα έξι μηνών λάβαμε εκτός της καταβολής του μισθού του Δεκεμβρίου κυρίως υποσχέσεις που παρέπεμπαν σε αλλεπάλληλες προθεσμίες. Μας έλεγαν πως σε δεδομένη χρονική στιγμή η Δημοτική αρχή θα είχε συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα επιλύσει το πρόβλημα καταβολής της μισθοδοσίας μας. Όμως οι προθεσμίες μετατοπίζονταν από τη μία βδομάδα στην άλλη. Ελπίζαμε και περιμέναμε εξαντλώντας όλα τα περιθώρια καλής θέλησης. Ο χρόνος κυλούσε ευνοϊκά για την εργοδοσία και αρνητικά για τους εργαζόμενους καθώς η σχολική χρονιά ολοκληρώνονταν χωρίς λύση στο πρόβλημα.
Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι υπήρξαμε τα θύματα ενός άδικου και ανεύθυνου χειρισμού γιατί αυτό το καθεστώς υποσχέσεων αοριστίας κι υπεκφυγών μας καθήλωνε σε μια κατάσταση παθητικότητας και παράδοξου (εργασία δίχως αμοιβή) που παράλληλο στόχο είχε να μας αποτρέψει από προσφυγή σε νόμιμες διεκδικήσεις για επίλυση του επίμαχου ζητήματος.
Έτσι λοιπόν κάτω απ' αυτές τις συνθήκες λόγοι επιβίωσης και στοιχειώδους αξιοπρέπειας επιβάλουν να καταφύγουμε στο τελευταίο μέτρο που μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντά μας στο νόμιμο δηλαδή μέτρο της επίσχεσης εργασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 διακόπτουμε το πρόγραμμα των μαθημάτων και απέχουμε από την εργασία μας έως ότου πληρωθούμε καθώς δεν έχουμε άλλο μέσο διεκδίκησης των οφειλόμενων αποδοχών μας, ελπίζοντας στην κατανόηση και συμπαράστασή σας».
Εφ. "Η Γνώμη"