ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο την Βελτίωση-Απλοποίηση της υπηρεσίας Γραμμή για την Υγεία – 1535.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η υπηρεσία «Γραμμή για την Υγεία – 1535», δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κλείνει ραντεβού αυτόματα μέσω του τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το πιο φυσικό μέσο επικοινωνίας, τη φωνή του. Η εξυπηρέτηση αυτή πραγματοποιείται με τη χρήση τεχνολογίας Αναγνώρισης Ομιλίας, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να «συνομιλήσει» με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα μοντέλα διαλόγου χρήστη - συστήματος που χρησιμοποιούνται, είναι το μοντέλο διαλόγου καθοδηγούμενο από το σύστημα, κατά το οποίο ο χρήστης απαντά στις ερωτήσεις που του θέτει αυτό. Το σύστημα είναι διασυνδεδεμένο με Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης για τη διεκπεραίωση συναλλαγών στην περίπτωση που ο χρήστης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί

από το αυτόματο σύστημα.
Αρκετοί όμως χρήστες όπως οι ηλικιωμένοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση παρόμοιων υπηρεσιών αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού για μια απλή εξέταση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σύγχυση και δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των περιστατικών. Η μη εξοικείωση των χρηστών με τέτοιου είδους αυτoματοποιημένα συστήματα αλλά και οι τεχνικές ελλείψεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας αναγκάζει τους πολίτες, είτε να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης (Τ.Κ.Ε.) είτε να καταφεύγουν στα γκισέ των νοσοκομείων, γεγονός που προσθέτει περισσότερο διοικητικό βάρος στο ήδη επιβαρυμένο προσωπικό, περιορίζοντας τις καινοτόμες δυνατότητες που μπορεί πραγματικά να προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει την κυρία Υπουργό:
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στην απλοποίηση-προσαρμογή του συστήματος της υπηρεσίας Γραμμή για την Υγεία – 1535, προκειμένου να επωφεληθεί από τις σύγχρονες-καινοτόμες δυνατότητές του, το σύνολο των πολιτών που αποδεδειγμένα δυσκολεύεται να αξιοποιήσει-χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ανεξάρτητα από την εξοικείωση που έχει με την χρήση τέτοιας μορφής υπηρεσιών;