ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

την κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Σουφλίου»

Το Κέντρο Υγείας Σουφλίου διαθέτει δύο ασθενοφόρα, ένα Ford Transit υπ’ αριθμόν ΚΦΟ 3245 και ένα Ford Transit ΚΗΟ 3248, τα οποία παρουσιάζουν συγκεκριμένα και πολλά προβλήματα.
Κατ’ αρχήν λόγω της παλαιότητας των οχημάτων (15 έτη και πάνω), οι κινητήρες τους, εξαιτίας των πολλών χιλιομέτρων και της παλαιότητάς τους, παρουσιάζουν συνέχεια βλάβες και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Κ.Υ. Σουφλίου.
Τα αμαξώματα και των δύο οχημάτων έχουν παρουσιάσει εκτεταμένη διάβρωση στο σασί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ανοιχθεί μεγάλες τρύπες στα ασθενοφόρα από τη σκουριά. Έτσι, τόσο η καμπίνα του οδηγού, όσο και η καμπίνα του ασθενούς είναι εκτεθειμένη στο νερό της βροχής και στο χιόνι. Μάλιστα στο ασθενοφόρο υπ’ αριθμόν ΚΗΟ 3248 έχει σκουριάσει τόσο πολύ ο θόλος, με αποτέλεσμα να έχει τρυπήσει από την πλευρά του συνοδηγού, να φαίνεται η ρόδα και να εισέρχεται μέσα στην καμπίνα το νερό της βροχής και το χιόνι.
Και τα δύο ασθενοφόρα δεν φέρουν κλιματισμό, με αποτέλεσμα τους θερινούς μήνες οι διακομιδές των ασθενών να γίνονται επικίνδυνες για τη ζωή τους. Ειδικά για τους καρδιοπαθείς αλλά και για τους υπόλοιπους ασθενείς, υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας και άλλων επιπλοκών. Επίσης στο ΚΗΟ 3248 ασθενοφόρο δεν έχει θέρμανση με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες κατά τη μεταφορά των ασθενών να είναι αναγκαίο να σκεπάζονται με δύο και τρεις κουβέρτες για να μην κρυώνουν.
Και τα δύο ασθενοφόρα παρουσιάζουν επίσης προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης και πέδησης. Στο ΚΗΟ 3248 ασθενοφόρο υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του μπροστινού συστήματος του φορείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του μεταφερόμενου ασθενούς.
Η ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση των δύο ασθενοφόρων πιστοποιείται και από τεχνικές εκθέσεις υπεύθυνων τεχνικών-ελεγκτών που έχουν κατατεθεί στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου.
Όπως έχουμε ενημερωθεί, η προμήθεια δύο ασθενοφόρων έχει ενταχθεί στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών του έτους 2009 – Πιστώσεις 2010 και βρίσκονται σε αναμονή οι σχετικές εγκρίσεις μέσω της 4ης Υ.Π.Ε. Μακεδονίας – Θράκης για να ορισθεί ο φορέας που θα διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά συνολικής αξίας 150.000 Ευρών με Φ.Π.Α.
Το Κέντρο Υγείας Σουφλίου αποτελεί σημείο αναφοράς για την κάλυψη των αναγκών υγείας τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας. Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής που αφορούν τη γεωγραφική θέση της στην παραμεθόριο, την χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του νομού, την έλλειψη ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτών ιατρών στην περιοχή, καθιστούν ζωτικής σημασίας την παροχή υπηρεσιών αυξημένης φροντίδας.
Πέραν των υπολοίπων ελλείψεων που εντοπίζονται στο Κ.Υ. Σουφλίου, όπως προαναφέρθηκε, ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση των ασθενοφόρων του Κέντρου.
Ενόψει όλων των ανωτέρω,

ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να δρομολογήσει την εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και ασφαλής διακομιδή των περιστατικών.
2. Εάν προτίθεται να επισπεύσει τις διαδικασίες έγκρισης της προμήθειας κατάλληλων ασθενοφόρων οχημάτων για το Κ.Υ. Σουφλίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου