ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

μονοδρομουνται δημητρας και παπαναστασιου

Η μονοδρόμηση των οδών Δήμητρας και Παπαναστασίου εφαρμόζεται εντός των προσεχών ημερών, αφού πρώτα τοποθετηθούν οι κατάλληλες πινακίδες σήμανσης. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από συζήτηση επί της πρότασης της επιτροπής κυκλοφορικών ρυθμίσεων, η οποία όμως έθετε ως προϋπόθεση, να κατασκευαστεί πρώτα ο κόμβος συμβολής των δρόμων αυτών με την Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Επειδή όμως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να μονοδρομηθεί η Δήμητρας, λόγω μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και μικρού εύρους, τελικά παρουσιάστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μια ενδιάμεση προσωρινή λύση. Σύμφωνα με αυτή χρησιμοποιείται μικρό τμήμα της οδού Δήμητρας, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, ως διπλής κυκλοφορίας, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στα αυτοκίνητα να εισέρχονται μέσω αυτής στην οδό Παπαναστασίου, από το υπάρχον σήμερα σημείο εξόδου, δίπλα στο 7ο δημοτικό σχολείο.
Η προσωρινή λύση βελτιώθηκε με την πρόταση του Γιάννη Λασκαράκη, σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα που κινούνται με κατεύθυνση από Αλεξανδρούπολη προς Χιλή να εισέρχονται στην οδό Παπαναστασίου απευθείας σε αυτή και όχι μέσω της Δήμητρας.
Τελικά η οδός Δήμητρας θα έχει κατεύθυνση από τον κόμβο του παλιού-παλιού νοσοκομείου προς νότο και η Παπαναστασίου αντίθετα από τη γέφυρα του Βανικιώτη προς τα βόρεια.
Μετά την οριστική διαμόρφωση του κόμβου στη γέφυρα του Βανικιώτη, θα υπάρχει ενιαία συμβολή των δύο δρόμων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, όπως φαίνεται στο σχέδιο, ενώ προβλέπεται και φωτεινή σηματοδότηση.

Άγονη η δημοπράτηση
του υπόγειου πάρκινγκ
Άγονη κηρύχθηκε για τρίτη φορά η δημοπρασία για την κατασκευή του υπόγειου πάρκιγκ στην πλατεία Ανεξαρτησίας, όπως είχε πληροφορήσει τους αναγνώστες της η ΓΝΩΜΗ. Η μοναδική εταιρεία ισπανικών συμφερόντων CONTRATAS Y OBRAS EMPESA CONSTRUCTORA S.A., που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της διακήρυξης του έργου, μια και το εργοληπτικό της πτυχίο των στατικών ήταν Δ’ τάξης και όχι Ε’ που απαιτούσε η διακήρυξη.
Μετά από αυτό η δημοτική αρχή θα πρέπει να δημοπρατήσει για τέταρτη φορά το έργο ή, κατά μια εκδοχή, να καλέσει την Ισπανική εταιρεία, επειδή είναι η μοναδική που συμμετείχε, να προσκομίσει το κατάλληλο πτυχίο, ώστε στη συνέχεια να ανοιχτεί η οικονομική προσφορά. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το πρόβλημα θα συνεχίζει να υπάρχει διότι η μελέτη προβλέπει δύο υπόγειους ορόφους, αντί για τρεις που προβλέπει η διακήρυξη, με αντίστοιχη μείωση κατά 33% των θέσεων στάθμευσης.

Αίτηση για
άρση απαλλοτρίωσης
στο Ο.Τ. 402
Ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει τη λήψη απόφασης για την ένσταση των Γ. και Θ. Μάρκου εναντίον της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι ζητούν να εφαρμοσθεί η δικαστική απόφαση η οποία ακύρωσε την άρνηση του Δήμου να άρει την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας των ενιστάμενων για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην περιοχή.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και πολλοί κάτοικοι της περιοχής του 6ου σχολείου οι οποίοι αντιτίθενται στην άρση της απαλλοτρίωσης και ζητούν να παραμείνει ελεύθερος ο χώρος.
Ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής στην εισήγησή του τόνισε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την απαλλοτρίωση, αλλά υπήρξε έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες και να μετατραπεί ο χώρος σε δημοτικό πάρκο.
Τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί η λήψη απόφασης ώστε να υπάρξουν συνεννοήσεις με τους ιδιοκτήτες για αντικατάσταση του ακινήτου με άλλο δημοτικό οικόπεδο ίσης αξίας.
Εφ. "Η Γνώμη"