ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

αναγνωστης

να δώσουμε καμία ιδέα?

www.zougla.gr


Φιλοδοξώντας να εφαρμόσει κατά γράμμα τις ευρωπαϊκές οδηγίες για μείωση των ρυπογόνων ουσιών και να δώσει το παράδειγμα στους συμπολίτες του, ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Τεράμο στην Ιταλία, Μαουρίτσιο Μπρούκι, θα αντικαταστήσει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο με ποδήλατο.
Απαγόρευσε επίσης σε όλους τους υπευθύνους της αυτοδιοικητικής του περιφέρειας να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα.
Το Τεράμο είναι μια μικρή πόλη 50 χιλιάδων κατοίκων, η οποία έχει υπογράψει το Σύμφωνο των Ευρωπαίων Δημάρχων, που υπόσχεται να μειώσει έως το 2020 κατά 20% τις εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα.
Με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Il Centro», ο Μαουρίτσιο Μπρούκι είπε ότι το κάνει για να ενθαρρυνθούν και οι πολίτες να κυκλοφορούν με δίτροχα και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα ένα πρόγραμμα για ενοικίαση ποδηλάτων προς δημόσια και ελεύθερη χρήση, υιοθετώντας αντίστοιχα προγράμματα άλλων ιταλικών πόλεων, όπως η Ρώμη, η Μπολόνια και το Μιλάνο.
Στο Τεράμο ήδη όλα τα σχολεία ηλεκτροδοτούνται από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ προωθείται και μία άλλη φιλική προς το περιβάλλον κυκλοφοριακή ρύθμιση: ένα σύστημα από κυκλικούς κόμβους, ώστε να αποφεύγεται η εκπομπή αερίων διοξειδίου του άνθρακα από τα σταματημένα σε φανάρια αυτοκίνητα.