ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

επιτελουν εργα στη σαμοθρακη

Τα ΜΜΕ μπορούν να κάνουν κοινωνικό έργο II

"Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει", έτσι λέει σοφά ο λαός μας. Επίσης "το γοργόν και χάριν έχει", λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Στην περίπτωσή μας και μιλώντας για το οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης, πιστεύουμε ότι ισχύει η δεύτερη σοφή ρήση. Γιατί η γρήγορη αντίδραση των τοπικών αρχών, μπορεί να βοηθήσει στην Ασφάλεια των πολιτών.
Στην σύγχρονη εποχή, υπάρχουν κάποια λειτουργήματα που αποτελούν το "ξυπνητήρι", την "ενοχλητική μύγα", τον "οίστρο" του Σωκράτη. Όταν κάποιες υπηρεσίες, κάποιοι οργανισμοί "κοιμούνται", τότε υπάρχουν οι "αλογόμυγες" που μπορεί να ταράξουν τον "ύπνο του δικαίου" (όσο δίκαιος κι αν αισθάνεται ένας τεμπέλης) και να υπάρξει μετά η ανάλογη ενέργεια της αφυπνισμένης υπηρεσίας. Και μία τέτοια "ενοχλητική μύγα" είναι η δύναμη που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία όπως γράψαμε στο παρελθόν, άμα θέλουν, μπορούν να προσφέρουν κοινωνικό έργο.
Το "ξυπνητήρι" αυτό, λοιπόν, χτύπησε επανειλημμένως για το τραυματισμένο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης. Ευτυχώς, για να μην τα πολυλογούμε, η "ενοχλητική μύγα" της δημοσιογραφίας, έφτασε κάποια στιγμή στα αρμόδια γραφεία και ... αφύπνισε συνειδήσεις. Πλέον, έχει αρχίσει να επουλώνεται το οδικό δίκτυο του νησιού μας, οι δρόμοι φτιάχνονται, η γέφυρα αναστηλώνεται και λίαν συντόμως προβλέπεται να γίνεται άνετη η διαδρομή από Καμαριώτισσα προς Θέρμα (κι αντιστρόφως).
Ευχόμαστε αυτή η "ενοχλητική μύγα" της δημοσιογραφίας, να παραμείνει ως έχει λιτοδίαιτη και αδύνατη, ώστε να μπορεί να πετάει προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις και τα αρμόδια γραφεία για να ενοχλεί και να ξυπνάει ... συνειδήσεις. Ελπίζουμε και η δικιά μας η "μύγα", η δημοσιογραφική μας πένα, να συνεχίσει να διορθώνει τα κακώς κείμενα στον τόπο καταγωγής μας (Σαμοθράκη) και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο (Σ.Σ. ευγενείς πόθοι).
Σας αποστέλλω φωτογραφίες με το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ από τα έργα που επιτέλους ξεκίνησαν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Σαμοθράκης.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ