ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

τουρκοι επιχειρηματιες στη θρακη

H αφρόκρεμα της επιχειρηματικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε επί διήμερο στην Κομοτηνή, αναζητώντας συνεργασίες με επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και τρόπους αυτόνομης παρουσίας στη Θράκη. Ακίνητα, βιομηχανίες και τουρισμός κέντρισαν το ενδιαφέρον των 200 επιχειρηματιών από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Γιάλτσιντας, αποδύθηκαν σε ένα μαραθώνιο επαφών, με τελικό στόχο ακόμη και την εξαγορά ελληνικών βιομηχανιών. Μάλιστα, ζήτησαν να ενημερωθούν για τον αναπτυξιακό νόμο και τις διαδικασίες ίδρυσης μιας βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική επιχειρηματική αποστολή είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα, ενώ μια μικρή ομάδα από τα μέλη της συγκεκριμένης αποστολής είχε συνοδέψει τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Χτες, 30 βιομήχανοι επισκέφτηκαν εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής Κομοτηνής, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Interplast. Οι Τούρκοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο του εργοστασίου της Interplast και την έμφαση που δίνεται στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και στη διασφάλιση της αξιοπιστίας τους.
Η επιχειρηματική κοινότητα της Θράκης και ο δήμος Κομοτηνής υποδέχτηκαν με θέρμη την τουρκική επιχειρηματική αποστολή. Ο δήμος προέβαλε το σχέδιο αστικής ανάπλασης που έχει αναπτύξει για την πόλη, για το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Οι Ελληνες επιχειρηματίες δηλώνουν έτοιμοι για συνέργειες με ομοειδείς τουρκικές επιχειρήσεις, σε μια περίοδο που η ελληνική βιομηχανική παραγωγή κλυδωνίζεται.
«Ζούμε σε ανοιχτές αγορές και ανοιχτές κοινωνίες. Αλίμονο, λοιπόν, αν και εμείς δεν ανοιχτούμε», σχολίασε στον «Α» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ξάνθης, Βασίλης Σκαρλάτος, ο οποίος διαβλέπει σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
http://www.agelioforos.gr