ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

τα τρενα δεν περνουν μα οι καμπανες κτυπουν

Τις διαστάσεις εφιάλτη τείνει να πάρει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την σήμανση στη διάβαση σιδηροδρομικών γραμμων στο Σουφλί.
Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελεί η βλάβη στα καμπανάκια της σιδηροδρομικής διάβασης τα οποία συνεχιζουν να χτυπούν για ώρες –για ναμην πω μέρες-μετά τη διέλευση του τρένου.
Πέρα από τη ηχορύπανση που απότελει απότοκο της βλάβης, το πιο σημαντικό πρόβλημα έχει να κάνει με τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων. Αυτό σημαίνει, ότι επειδή είναι πλεον γνωστό το πρόβλημα ,οι κατοίκοι –πεζοί ή εποχούμενοι-διασχίζουν τη διάβαση χωρίς να ελέγξουν πιστεύοντας ότι τα καμπανάκια χτυπούν γιατί είναι ‘’κολλημένα’’. Έτσι όμως ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος δυστυχήματος.
Λαμβάνοντας αυτά υποψη προσπαθήσαμε επανειλημμένα να ρθούμε σε επάφη με τους υπευθύνους του ΟΣΕ (στην Αλεξανδρούπολη και στην Αθήνα) για να επιληφθούν του ζητήματος. Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό. Το μόνο που εισπραξαμε ήταν η αδιαφορία ή η άγνοια. Μπήκαμε σε μια ‘’οδύσσεια’’ όπου ο καθένας αποποιούνταν τις ευθύνες του και μας παρέπεμπε σε κάποιον άλλο (κάποιος εργολάβος λέει έχει τη συντήρηση των διαβάσεων). Τελικά ο υπεύθυνος ακόμη αγνοείται.!
Οποιος γνωρίζει κάτι για τον εν λογω κυριο παρακαλειται να επικοινωνήσει άμεσα!
Ως αμοιβή θα πάρει …τα εύσημα από τους κατοίκους του Σουφλίου.
Υ.Γ1
http://dl.dropbox.com/u/6763137/New%20Folder/%CE%97%20%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1%20%CE%BC%CE%BF%CF%8511.wmv
Κάντε ένα κλικ στο πιο πάνω link, προσπαθήστε να "απολαύσετε" και να αντέξετε στα 40 λεπτά του βίντεο και πείτε μου αν αντέχετε στις 8 ή και 10 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας του σηματοδότη της διάβασης (κάποιες φορές το ακούμε ένα 8ωρο τη μέρα κι ένα 8ωρο το βράδυ). Μην ξεχνάτε ότι πολλά σπίτια είναι κοντά στον ελαττωματικό εδώ και 2 σχεδόν χρόνια σηματοδότη τα οποία υφίστανται αυτό το κινέζικο μαρτύριο . Έχουμε αντέξει πολλές ώρες ηχορύπανσης με υψηλά και μονότονα db , πείτε μου αν αντέχεται αυτό που ακούτε στο βίντεο που καταγράψαμε μόλις προχθές (σημειωτέον, το βίντεο είναι 40λεπτο αλλά εμείς ακούγαμε το καμπανάκι για 8 ώρες...)

Υ.Γ2
Μόλις σήμερα έμαθα ότι επειδή δεν έχει ο σταθμός του Σουφλίου βάρδια μετά το μεσημέρι, λόγο περικοπών που ισχύουν εδώ και δυο χρόνια στην υπηρεσία, δεν υπάρχει άνθρωπος ώστε ο σηματοδότης να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα από το σταθμαρχείο. Επίσης οφείλω να ομολογήσω ότι σήμερα ακούσαμε το καμπανάκι μόνο για 1 ώρα αφού μετά από τηλεφώνημά μας στην οικία κάποιου υπαλλήλου του σταθμού φιλοτιμήθηκε να πάει, εκτός ωραρίου του, και να το απενεργοποιήσει. Σήμερα όμως έτυχε... Αύριο;;;

Χαράλαμπος Γ. Αλατζιάς
Δημ. Σύμβουλος Σουφλίου