ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

υπομνημα ρενταρη

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου κα. Όλγα Ρενταρή – Τέντε κατέθεσε υπόμνημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης. Το κτίριο αυτό είναι αποδεδειγμένα ακατάλληλο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης ευνομούμενης πολιτείας, στις ανάγκες που θα πρέπει να εξυπηρετεί, αλλά και στις προσδοκίες των πολιτών.
Η βουλευτής επισημαίνει πως το Δικαστικό Μέγαρο στεγάζει το Πρωτοδικείο και διαθέτει ένα μόνο ακροατήριο, το οποίο χρησιμοποιείται και για δικάσιμες του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δικάσιμες του μονομελούς και τριμελούς πρωτοδικείου λαμβάνουν χώρα στα γραφεία του ορόφου. Παρόμοια είναι και η κατάσταση στο κτίριο που στεγάζει το Ειρηνοδικείο.
Τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης όσο και οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι εκτελούν τα καθήκοντά τους σε δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες είναι ακατάλληλες για την απονομή δικαιοσύνης. Η κα. Ρενταρή – Τέντε τονίζει ότι η υλικοτεχνική υποδομή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για τη λειτουργία των Δικαστηρίων και ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί μια λύση προκειμένου δικαστές, δικηγόροι, διάδικοι και υπάλληλοι να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες αλλά και για να περιφρουρηθεί το κύρος της δικαιοσύνης στην πόλη μας.