ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

οικουμενικο πατριαρχειο

Τέσσερις ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κλήθηκαν στο Φανάρι και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να λάβουν και την τουρκική υπηκοότητα και να μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στον Οικουμενικό Θρόνο.
Θα ακολουθήσουν και άλλοι, ενώ από την ίδια διαδικασία περνούν επίσης ιεράρχες από τις Εκκλησίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι Κρήτες ιεράρχες που κλήθηκαν είναι οι Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος , Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες το τουρκικό κράτος αποδέχτηκε πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου να δοθεί τουρκική υπηκοότητα και σε εκτός Φαναρίου Ορθόδοξους ιεράρχες, έτσι ώστε να διευρυνθεί η λίστα των υποψήφιων Πατριαρχών και πέραν του Φαναρίου, να είναι ευκολότερη η επιλογή και να αξιοποιηθούν εκκλησιαστικά στελέχη προς όφελος της Ορθοδοξίας. Ακολούθησε απόφαση της Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης που συντασσόταν με το Πατριαρχείο και στο πλαίσιο αυτό άρχισε προχθές η διαδικασία των συνεντεύξεων και της υπογραφής των σχετικών εγγράφων. Πάντως, η εξέλιξη αυτή έχει και αντιδράσεις από μερίδα του κλήρου, οι οποίες, ωστόσο, εκφράζονται υποτονικά προκειμένου να μη διαταραχθεί η ενότητα της Εκκλησίας. Στον αντίλογο, κύκλοι της Συνόδου ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι πολλοί Ελληνες ανώτατοι κληρικοί που υπηρετούν στο εξωτερικό κι έχουν εκλεγεί σε υψηλές θέσεις έχουν και την υπηκοότητα του κράτους όπου βρίσκονται, όπως οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.
Εφ. "Ελευθεροτυπία"