ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

"πεφτουν" τα ενοικια

Ευήκοα ώτα βρίσκουν τελικά οι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, μέσω του Εμπορικού Συλλόγου, έχουν απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κέντρου προκειμένου να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 80% των ιδιοκτητών προχωρά σε μείωση και πάγωμα των ενοικίων, τα άδεια μαγαζιά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν να είναι αρκετά σε αριθμό.
Είναι γεγονός, και το μαρτυρούν οι άδειες βιτρίνες και τα έρημα μαγαζιά, ότι το τελευταίο διάστημα, καταναλωτές και εμπορικός κόσμος βλέπουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο να αδειάζει. Οι καταστηματάρχες είτε αποφάσιζαν να μεταφερθούν σε κάποιο λιγότερο κεντρικό μαγαζί, με πιο προσιτό ενοίκιο είτε να βάλουν λουκέτο, αναζητώντας κάποια άλλη επαγγελματική διέξοδο.
Βλέποντας την κατάσταση αυτή να απειλεί όλο και περισσότερους επαγγελματίες, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αλεξανδρούπολης απηύθυνε κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, προκειμένου να δείξουν κατανόηση στις δύσκολες στιγμές που περνά ο εμπορικός κόσμος και να προχωρήσει σε μείωση και πάγωμα των ενοικίων.
Όπως σημειώνει, μιλώντας στη «Γ», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Χατζημιχαήλ, υπήρξε μεγάλη απήχηση, από την πλευρά των ιδιοκτητών, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους νοικάρηδές τους, βρήκαν την «χρυσή τομή», προσφέροντας μία μεγάλη ανάσα στους επαγγελματίες. Το ίδιο άλλωστε μαρτυρά και η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Θράκης κα Αγγελική Γκρασνέλη, η οποία αναφέρει ότι στο 80% των περιπτώσεων, επέρχεται συνεννόηση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα τα υπέρογκα ενοίκια, σε πολλές περιπτώσεις, να αποτελούν παρελθόν στην περιοχή μας.
Κική Ηπειρώτου