ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

σχολειο δευτερης ευκαιριας

Tο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης συμπληρώνει φέτος επτά χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης λειτουργίας. Από πέρσι λειτουργεί παράρτημα του ΣΔΕ στη Σαμοθράκη. Κάθε χρόνο στο σχολείο μας φοιτούν κατά μέσο όρο 70 εκπαιδευόμενοι και περίπου τα 2/3 αυτών αποφοιτούν. Πολλοί από τους αποφοίτους συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο ΕΠΑΛ ή το Εσπερινό Λύκειο, ενώ άλλοι αξιοποιώντας τις γνώσεις και τον τίτλο σπουδών του ΣΔΕ, βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά εργασίας.
Τα ΣΔΕ απευθύνονται σε ενήλικες που θέλουν να έχουν μια νέα ευκαιρία ώστε να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αποκτώντας τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Το ΣΔΕ δεν έχει την εικόνα του «συμβατικού» σχολείου με τα βιβλία, το προκαθορισμένο αναλυτικό πρόγραμμα και την «τυποποιημένη» διάρθρωση της μαθησιακής διαδικασίας, αλλά βασίζεται στις εμπειρίες των εκπαιδευομένων, λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους, καθώς και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι εργαζόμενοι. Ως εκ τούτου, η διδασκαλία οικοδομείται με άξονα τη συνεργασία σε μικρές ομάδες, χωρίς το άγχος και την επιβάρυνση της κατ’ οίκον μελέτης και των εξετάσεων.
Το ΣΔΕ είναι ένα «εναλλακτικό» σχολείο, που διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο σπουδών, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Στο πρόγραμμα σπουδών έχουν ενταχθεί τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, Μαθηματικά και Πληροφορική, Φυσικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Αισθητική Αγωγή. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανταποκρίνεται στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες καθώς και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, ενώ ταυτόχρονα οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται από ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας και ψυχολόγους.
Στα πλαίσια του προγράμματος το σχολείο μας πραγματοποίησε επισκέψεις σε μουσεία, χώρους τέχνης, μνημεία της φύσης και της Ιστορίας. Επίσης, διοργάνωσε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές επισκέψεις μεταξύ των οποίων αυτές στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, το σπήλαιο της Αλιστράτης, τη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής, Πλανητάριο), τη λίμνη Κερκίνη (πρόγραμμα «Καλλιστώ»), το Δέλτα του Έβρου, το προστατευόμενο από το WWF δάσος της Δαδιάς και τη Βουλή των Ελλήνων μετά από αίτημα του σχολείου μας προς το Ίδρυμα της Βουλής για τετραήμερη φιλοξενία.
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΜ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος των ΣΔΕ στην Ελλάδα. Τα ΣΔΕ συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος των ΣΔΕ είναι 18 μήνες (2 σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, κάθε απόγευμα από 17:00-20:45.
Οι εγγραφές για το ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης έχουν ήδη αρχίσει και πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή ώρες 17.00-20.00, στο ισόγειο του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης. Οι έγγραφές για το παράρτημα Σαμοθράκης γίνονται τις ίδιες ώρες (17.00-20.00) στο καινούργιο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σαμοθράκης, καθώς και στο χώρο του ΣΔΕ Αλεξ/πολης (4ο Γυμνάσιο). Υπεύθυνη του παραρτήματος είναι η κα. Α. Κοντογιάννη, τηλ.: 6979008450.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25510-89804
ΔΙΕΘΥΝΣΗ: Αυτοκράτειρας Θεοδώρας 15, Αλεξανδρούπολη
(Κτίριο 4ου Γυμνασίου)