ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

μεταλλειο κιρκης

«Βόμβα» τοξικών ουσιών το εγκαταλελειμμένο μεταλλείο Κίρκης

Το μεταλλείο Κίρκης στον Νομό Έβρου κατασκευάστηκε κατά την περίοδο της κατοχής από τους Γερμανούς και με τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εγκαταλείφθηκε. Στη συνέχεια λειτούργησε κατά τα έτη 1974-1980 και 1990-1997 υπό τη διεύθυνση ιδιώτη και έκτοτε εγκαταλείφθηκε και πάλι.
Από το 1997 μέχρι σήμερα, μεταλλευτικά τέλματα βρίσκονται στις κατεστραμμένες λεκάνες και τους χώρους του εργοστασίου, καθώς επίσης υπολείμματα μεταλλευτικών συμπυκνωμάτων και σωροί ακατέργαστου μεταλλεύματος που παραμένουν εκτεθειμένα και αποτελούν διαρκή πηγή διαρροής τοξικών ουσιών στο περιβάλλον.
Ουσιαστικά, επί 13 χρόνια υπάρχει εκεί μια «βόμβα» τοξικών ουσιών και βαρέων μετάλλων , που μπορεί ανά πάσα στιγμή να «εκραγεί» και να δημιουργήσει σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στο περιβάλλον.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου-Ροδόπης, Γεώργιος Μηνόπουλος, αλλά και ο διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, συνιστούν το σφράγισμα των εγκαταστάσεων του μεταλλείου, την υγειονομική ταφή των τοξικών ουσιών, την αναμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία θεματικού πάρκου.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, το πόσιμο νερό στην περιοχή είναι πεντακάθαρο και η μόλυνση δεν έχει περάσει στα έμβια όντα και στους ανθρώπους. Δεν ξέρουμε, όμως, τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Το μεταλλείο της Κίρκης στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα αποτελεί μία συνεχή πηγή μόλυνσης και, δυστυχώς, δεν είναι στην αρμοδιότητα ούτε της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ούτε της Περιφέρειας η αποκατάστασή του. Είναι αρμοδιότητα του κράτους και του Υπουργείου Περιβάλλοντος» επεσήμανε ο κ. Μηνόπουλος.
zougla