ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ελευθερια θρακης στη γερμανια

Κοντά στους απόδημους Θρακιώτες του Αμβούργου Γερμανίας βρέθηκε η βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2010. Σκοπός της επίσκεψης της ήταν κυρίως η παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα της Γερμανίας για την Απελευθέρωση της Θράκης
Η κα Ρενταρή μαζί με τον Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη που συμμετείχε επίσης στην αποστολή, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας τους σε πόλεις της Γερμανίας αρχικά συνάντησαν μέλη της ελληνικής κοινότητας του Βερολίνου όπου και συζήτησαν για αρκετές ώρες μαζί τους όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και κυρίως για τα ζητήματα της οικονομίας και τον ρόλο που διαδραματίζει η Γερμανία σε αυτά.
Από τους Έλληνες ομογενείς τέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις που τους απασχολούν έντονα τελευταία.
Τόσο η κα Ρενταρή όσο και ο κ. Ξυνίδης δεσμεύτηκαν για την μεταφορά όλων των αιτημάτων και των προβληματισμών των Ελλήνων ομογενών στους αρμόδιους φορείς της «μητέρας πατρίδας».
Την επόμενη ημέρα η κα Ρενταρή παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο Αμβούργο από την Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης και το σύλλογο Θρακιωτών Αμβούργου.
Κατά την ομιλία της λίγο πριν από την έναρξη του φεστιβάλ η κα Ρενταρή μεταξύ άλλων επισήμανε: «Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γιατί νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια Ελλάδα έξω από την Ελλάδα., κοντά στην τρίτη γενιά των μεταναστών μας, μια γενιά με ισχυρά ανακλαστικά. Οι γονείς ή οι παππούδες σας, ξεκίνησαν από μια αγροτική Ελλάδα, οι περισσότεροι αναλφάβητοι, προσαρμόστηκαν σε δύσκολες συνθήκες μετανάστευσης τη 10ετία του ‘60 και σήμερα μας δείχνεται εσείς την Ελλάδα της Ευρώπης.
Από αυτήν και από εσάς αντλούμε δύναμη. Μας δείχνετε το δρόμο για το πόσο πολύ μπορεί ο έλληνας να δημιουργήσει όταν βρίσκεται στο κατάλληλο παραγωγικό πλαίσιο.
Αυτό ακριβώς το πλαίσιο πάμε να δημιουργήσουμε σήμερα την περίοδο κρίσης».
Κλείνοντας την ολιγοήμερη παραμονής της στη Γερμανία η κα Ρενταρή συναντήθηκε και με το ΔΣ της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αμβούργου στα πλαίσια της καταγραφής προβληματισμών των απόδημων Ελλήνων γύρω από την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.