ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

η ανοιχτη πολη στην παλαγια

Έναν οικισμό που είναι τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά από την Αλεξανδρούπολη, όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, επισκέφθηκαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ανοιχτή Πόλη» το απόγευμα της Κυριακής 23 Μαΐου 2010.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη της Παλαγίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Διάχυτη ήταν στην ατμόσφαιρα η εγκατάλειψη από την Δημοτική Αρχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «ραβε-ξήλωνε» στον κεντρικό δρόμο του οικισμού.
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής έθεσαν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο την κατασκευή του δρόμου που συνδέει τον οικισμό με την Αλεξανδρούπολη.
Ειδικότερα μεταξύ των προβλημάτων που έθεσαν οι κάτοικοι είναι τα εξής:
-Να κατασκευασθεί ασφαλής δρόμος διπλής κατεύθυνσης, που θα συνδέει τον οικισμό Παλαγίας με την Αλεξανδρούπολη
- Να προχωρήσει η επέκταση του σχεδίου του οικισμού Παλαγίας
- Να υλοποιηθεί η μελέτη δημιουργίας περιαστικού δάσους (έχει εγκριθεί από το έτος 2000 από την περιφέρεια ΑΜ-Θ, και είναι ύψους 200.000 €).
-Να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία παραχώρησης οικοπέδων στον οικισμό Παλιννοστούντων της Παλαγίας, που επί χρόνια με διαρκείς αναβολές και υποσχέσεις κωλυσιεργεί.
-Να αποπερατωθεί το αποχετευτικό δίκτυο σε ολόκληρο τον οικισμό.
- Να στρωθεί με νέο ασφαλτοτάπητα η γέφυρα που δημιούργησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. και εμφανίζει μεγάλη επικινδυνότητα.
- Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης με σωλήνες μεγαλύτερης διατομής, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες.
-Δημιουργία δρόμου εξόδου από την Παλαγία διπλής κατεύθυνσης . Προτείνεται ο δρόμος από το στρατόπεδο που καταλήγει στο πολυκατάστημα VOLLHAUSE.
- Ενίσχυση του φωτισμού εντός του οικισμού και τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων σε υπάρχουσες κολόνες
- Δημιουργία πεζοδρομίων σε ολόκληρο τον οικισμό
- Αναγκαία κρίνεται η κατασκευή νηπιαγωγείου, αλλά και παιδικού σταθμού
- Ο οικισμός να εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο και οι αποφάσεις να μην λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων, χωρίς πρόγραμμα και ιεράρχηση των αναγκών.
- Να εξετασθούν παρεμβάσεις - λύσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για: α) τη διασταύρωση των οδών Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας και β) την στροφή του δρόμου προς τον οικισμό των παλιννοστούντων, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.
-Να αποπερατωθεί η περίφραξη του πάρκου στην είσοδο της Παλαγίας, με την τοποθέτηση βρύσης και παιδικής χαράς.
- Να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην ονοματοδοσία των δρόμων και την αρίθμηση των οικιών.
- Μια φορά τον μήνα, αγροτικός γιατρός να επισκέπτεται τον οικισμό για την συνταγογράφηση φαρμάκων σε ηλικιωμένους.
Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη της «Ανοιχτής Πόλης», ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Παλαγίας Γιάννης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Παλιννοστούντων Αρθούρος Καραγκιοζίδης και κάτοικοι του οικισμού.