ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αντικείμενο τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού για τα ΑΜΕΑ, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε να υπάρξει σωστή και ολοκληρωμένη μέριμνα από τον ΟΓΑ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε να ξεπεραστεί η αναχρονιστική λογική της υφιστάμενης κατάστασης (δηλαδή παροχή δελτίων κοινωνικού τουρισμού για τα ΑΜΕΑ κατόπιν κλήρωσης και χωρίς συνοδό). Εμπλουτίζοντας και ανανεώνοντας, με ουσιαστικές και εποικοδομητικές αλλαγές και παρεμβάσεις, τη νομοθεσία που αφορά την προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Διότι η ύπαρξη εμποδίων σε έναν τομέα της κοινωνικής ζωής λειτουργεί ανασταλτικά για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε άλλους τομείς. Ως εκ τούτου η λήψη αποσπασματικών μέτρων για τη βελτίωση μιας ή ορισμένων πτυχών των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία, έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα.