ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

η πολις εαλω

Κάτω από τη σκιά του βυζαντινού Κάστρου του Διδυμοτείχου, με την ευκαιρία της επετείου της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στη μνήμη του μαρτυρικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ΄ του Παλαιολόγου, που έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος την 29η Μαΐου 1453, στα τείχη της Βασιλευούσης.
Ποιο συγκεκριμένα το απόγευμα της 29ης Μαϊου ε. ε. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου, που βρίσκεται μπροστά στον Ι. Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας. Εν συνεχεία στο πνευματικό κέντρο του Ναού η Ιατρός κ. Ιωάννα Κουγιουμτζή ομίλησε για την προσωπικότητα του Κων/νου Παλαιολόγου και τα τραγικά γεγονότα της αλώσεως της Πόλης που σημάδεψαν το Γένος μας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε με επίκαιρα τραγούδια η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταξάδων υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Κισσούδη. Την χορωδία συνόδευσε η ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης».
Ωστόσο το πρωί ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Αγριάνης, όπου διαβιούν 6 χριστιανικές οικογένειες, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στα χωριά Πρωτοκκλήσι, Κυριακή, Κισσάριο και Αμόριο.