ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ανακοινωση χρηστου κουρτη

Μετά από προβληματισμό και προσεκτική αποτίμηση των δεδομένων στα δημοτικά πράγματα όπως διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα, αποφάσισα να μη συμμετέχω στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 διαχειρίστηκα με εντιμότητα και σεβασμό τη στήριξη του κόμματος της ΝΔ στο πρόσωπό μου. Οδήγησα την παράταξη «Αλεξανδρούπολη – Πρωτεύουσα Πόλη» στο εκλογικό ποσοστό του 49,85% μετά από ένα


πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που στέρησαν από την παράταξη και στους συμπολίτες μας που την εμπιστεύτηκαν την εκλογική νίκη είναι γνωστά και καταδικαστέα.

Στη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε η παράταξή μας άσκησε σοβαρή και γόνιμη αντιπολίτευση, με σταθερές και συγκεκριμένες προτάσεις, θέσεις και απόψεις που μπορούσαν να δώσουν ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις στα πλαίσια ενιαίου σχεδιασμού και στρατηγικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης και των οικισμών μας. Είμαστε η μόνη ρεαλιστική και ορθολογική φωνή μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε αντίθεση με τις μεγαλοστομίες, τις ρητορείες, τους λαϊκισμούς, τις κούφιες απειλές και τα μεγαλεπήβολα σχέδια και προτάσεις που η υλοποίησή τους δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Η παράταξή μας διεκδίκησε και πάλι τη στήριξη της ΝΔ με έντιμο και αξιοπρεπή τρόπο. Δε συκοφαντήσαμε, δεν παραπληροφορήσαμε, δεν κατηγορήσαμε κανένα για το άδικο εκλογικό αποτέλεσμα του 2006.

Τα κριτήρια με τα οποία δόθηκε η στήριξη της ΝΔ στις εκλογές αυτές αποτέλεσαν έκπληξη όχι μόνο για τα στελέχη της παράταξης αλλά και για όλους του συνδημότες μας. Απαξιώθηκε η προσπάθεια του σχεδόν 50% των δημοτών οι οποίοι συμπορεύτηκαν με τις αρχές της παράταξης, στήριξαν τις προτάσεις της, εμπιστεύτηκαν το όραμά της για το Δήμο Αλεξανδρούπολης και έφτασαν σχεδόν μια ανάσα από τη Δημοτική Αρχή.

Άκουσα και εκτίμησα με νηφαλιότητα τις αντιδράσεις στελεχών της παράταξης και άλλων συμπολιτών μας και τις προτροπές τους για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές.

Έκρινα πως στην παρούσα πολιτική και αυτοδιοικητική συγκυρία, μπροστά στην καινούργια πραγματικότητα που διαμορφώνεται με το νόμο Καλλικράτη, με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που επιφυλάσσει η διοίκηση του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που πλήττουν την ευημερία του κόσμου, δεν πρέπει να είμαστε εγώ και η παράταξή μας αυτοί που θα προσθέσουν ένα επιπλέον δίλημμα και θα διασπάσουν για μια ακόμα φορά τους συμπολίτες μας. Άλλωστε πιστεύω ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός και πρέπει να ασκείται με στόχο την προσφορά και διακονία στο λαό.

Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη της παράταξης και όλους τους συνδημότες μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου στη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε, αλλά και για τη στήριξη της πιθανής υποψηφιότητάς μου. Τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι παρών στα δημοτικά πράγματα και θα παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις. Την αγάπη για τον τόπο μου και την τοπική αυτοδιοίκηση δε μπορεί κανένας μηχανισμός να μου τη στερήσει.

Εύχομαι ολόψυχα, τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών να γίνουν η αφετηρία για ένα Νέο Δήμο Αλεξανδρούπολης δυναμικό, διεκδικητικό, αναπτυξιακό, με χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στη διαχείριση, όπως η παράταξή μας τον είχε οραματιστεί.

Με τιμή,

Χρήστος Κούρτης,

Επικεφαλής της παράταξης «Αλεξανδρούπολη -Πρωτεύουσα Πόλη»


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ
ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟ ΜΙΧΑΛΑΚΗ