ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ανοιχτα τα αναχωματα στον εβρο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο.) του τοπικού σχεδίου «Ξενοκράτης – Πλημμύρες» ενόψει της χειμερινής περιόδου 2010-2011 υπό την προεδρία του Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαου Ζαμπουνίδη. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των εμπλεκόμενων φορέων, παρά τις σημαντικές απουσίες εκπροσώπων Δήμων του νομού – μόνο οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Φερών και Ορεστιάδας συμμετείχαν –, του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης κα, βρίσκονται όλοι σε ετοιμότητα για το χειμώνα που έρχεται.
Ανησυχία προκαλεί ωστόσο το θέμα της αποκατάστασης των αναχωμάτων. Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Έβρου «τα αναχώματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, γίνονται αυτή τη στιγμή 9 εργολαβίες ύψους 800.000 ευρώ. Υπάρχει θέμα, όμως, με το ρήγμα που έγινε στην περιοχή του Πόρου Φερών. Η αρχική μελέτη προέβλεπε για την αποκατάστασή του 1.000.000 ευρώ, αλλά βρέθηκαν 500.000 ευρώ, οι εργολάβοι δεν συμμετείχαν προχτές στο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μη γίνει ο διαγωνισμός. Είμαστε όμως ήδη στον Οκτώβριο και φοβάμαι ότι με μια βροχούλα δεν θα προλάβει τίποτα να κάνει η Περιφέρεια.» Και συνέχισε «Θα ήθελα από την κα Περιφερειάρχη να βγει υπεύθυνα και να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει, αν πρέπει να σπείρουν ή όχι, αν θα γίνουν τα έργα στο Ωοειδές, στην Ορεστιάδα, και στις Φέρες. Αλλιώς μιλάμε για 80.000 στρέμματα πλημμυρισμένα από τώρα στο ωοειδές της Ορεστιάδας, που σημαίνει απόλυτη καταστροφή του κάμπου της Ορεστιάδας, και άλλα 60.000 στρέμματα στις Φέρες, που σημαίνει απόλυτη καταστροφή της περιοχής των Φερών.»
Υπάρχουν και κάποιες εκκρεμότητες οικονομικής φύσεως από τις πλημμύρες του 2010 που δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί. «Ούτε οι ζωοτροφές πληρώθηκαν, ούτε η μετακίνηση των κτηνοτροφικών μονάδων. Η Νομαρχία δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για τα μηχανήματά της, γιατί έκανε πολύ μεγάλες αποκαταστάσεις, δούλεψε πάνω στα αναχώματα, και όπου χρειάστηκε η Περιφέρεια, εμείς πήγαμε και βοηθήσαμε, με αποτέλεσμα τώρα να είμαστε εκτεθειμένοι και να μην μπορούμε να βγούμε σε εργασίες που έχουν να κάνουν με το δικό μας αντικείμενο, για τους περιφερειακούς δρόμους, τα ποτάμια μας, τον καθαρισμό ρεμάτων κλπ. Δεν ήταν δικιά μας αρμοδιότητα τα αναχώματα, αλλά επειδή είδαμε την αδυναμία, έπρεπε να στηρίξουμε. Όμως δεν μπορεί να μας αφήνουν στο έλεος του Θεού.» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Τέλος, εκκρεμεί ακόμη η σύσταση της ΕΥΔΕ Έβρου, που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Νομαρχίας Έβρου και των φορέων του νομού μετά και τα τελευταία έντονα και εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα του 2010. Σχετικά ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε «Ζητήσαμε να γίνει η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Έβρου, δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός ότι θα γίνει, συνυπέγραψε το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει πάει στον Υφυπουργό Οικονομικών τον κ. Σαχινίδη και εκεί έχει μπλοκάρει. Αυτή η υπηρεσία ήταν αυτή η οποία θα αναλάμβανε τα πάντα σχετικά με τη διαχείριση του Έβρου, ό,τι προβλήματα δημιουργούνταν στον νομό από τον Έβρο ποταμό και τους παραποτάμους θα είχε την ευθύνη της παρακολούθησης, της ετοιμότητας και φυσικά της αποκατάστασης. Ήταν κάτι πολύ ουσιαστικό, το οποίο δυστυχώς μπλόκαρε.»