ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

σχολειο δευτερης ευκαιριας

ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) λειτουργεί για 8η χρονιά φέτος στην Αλεξανδρούπολη και για 3η χρονιά στη Σαμοθράκη και δίνει το δικαίωμα για μάθηση σε όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας, που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θεσμοθετήθηκαν στην Ελλάδα με το Νόμο 2525/1997 μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Απευθύνονται σε

ενήλικες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και θέλουν να έχουν μια νέα ευκαιρία, ώστε να επιτύχουν τον παραπάνω στόχο, αποκτώντας τίτλο σπουδών ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) , το οποίο υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος των ΣΔΕ στην Ελλάδα. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα «εναλλακτικό» σχολείο, που διαφέρει σημαντικά από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο σπουδών, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Το ΣΔΕ ακολουθεί παιδαγωγικές αντιλήψεις που εστιάζουν στο άτομο και τις ανάγκες του και έχει διαμορφώσει ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών αξιοποιώντας κάθε δυνατή γνώση και εμπειρία από το κοινωνικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση στην απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και νέων γνώσεων που απαιτούνται σήμερα. Για το σκοπό αυτό έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα σπουδών τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα: η Ελληνική και η Αγγλική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική, οι Φυσικές και οι Κοινωνικές Επιστήμες, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η Αισθητική Αγωγή. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανταποκρίνεται στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές προτεραιότητες και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας ενώ οι εκπαιδευόμενοι υποστηρίζονται από ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας και ψυχολόγους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν έχει την εικόνα του «συμβατικού» σχολείου με τα βιβλία, αλλά είναι ένα σχολείο το οποίο βασίζεται στις εμπειρίες, λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των εκπαιδευομένων και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι. Ως εκ τούτου, η διδασκαλία οικοδομείται γύρω από τη συνεργασία σε μικρές ομάδες, χωρίς το άγχος και την επιβάρυνση της κατ’ οίκον μελέτης και των εξετάσεων.
Ο εκπαιδευτικός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχώς επιμορφώνεται και παίζει το ρόλο, όχι του μεταδότη των γνώσεων, αλλά του εμψυχωτή, του συνεργάτη και του συντονιστή, ο οποίος διαμορφώνει και αξιολογεί το πρόγραμμα σπουδών μαζί με τους εκπαιδευόμενους, ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες (2 εννιάμηνα). Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 25 ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, κάθε απόγευμα από 17:00 έως 20:45. Οι αιτήσεις για εγγραφές για το ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται όλο το μήνα Σεπτέμβριο και πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή ώρες 5.00-8.00, στο ισόγειο του 4ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης. Οι αιτήσεις για εγγραφές στο τμήμα Σαμοθράκης θα γίνονται στο ΚΕΠ Σαμοθράκης πρωινές ώρες καθώς και στο ΣΔΕ Αλεξανδρούπολης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και για τους δύο κύκλους.
Τα Σ.Δ.Ε. συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25510-89804
ΔΙΕΘΥΝΣΗ: Αυτοκράτειρας Θεοδώρας 15, Αλεξανδρούπολη
(Κτίριο 4ου Γυμνασίου)