ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα το κτιριακό πρόβλημα στις αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Έβρου και τις δυσκολίες στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ προς αυτές.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Έβρου, σχεδόν στο σύνολό τους, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Κάποιες από αυτές στεγάζονται σε κτίρια του Δημοσίου και άλλες σε μισθωμένα κτίρια.
Ειδικότερα οι υπηρεσίες έδρας της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης στεγάζονται σε 6όροφο μισθωμένο κτίριο ηλικίας πάνω από 40 έτη. Οι συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού αλλά και του συναλλασσόμενου κοινού βρίσκονται σε οριακό επίπεδο, ο μοναδικός ανελκυστήρας του κτιρίου παρουσιάζει συχνά βλάβες με μεγάλο κίνδυνο να


προκληθεί σοβαρό ατύχημα.
Επίσης δεν υπάρχουν χώροι αναμονής για το κοινό και φυσικά ούτε λόγος για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, παράλληλα τα γραφεία των προϊσταμένων των υπηρεσιών δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά σε θέμα χώρου. Ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι για αποθήκες του αρχειακού υλικού των υπηρεσιών.
Το κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης δεν πληρεί τους κανόνες υγιεινής, τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους αστυνομικούς, που εκτελούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η θέρμανση το χειμώνα στους συγκεκριμένους χώρους δεν υπάρχει, από την άλλη τους θερινούς μήνες η ζέστη είναι αφόρητη, με αποτέλεσμα τη δυσφορία των κρατούμενων, καθώς και τη δημιουργία εστιών μόλυνσης και μετάδοσης μικροβίων. Σε συνδυασμό με την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας του κτιρίου αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολες είναι συνθήκες εργασίας και παραμονής σε αυτούς τους χώρους.
Εδώ και λίγα χρόνια έχει παραχωρηθεί και έχει υπογραφεί το Π.Δ. για τον αποχαρακτηρισμό από αγροτεμάχιο σε οικόπεδο, έκταση 10 περίπου στρεμμάτων στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αλεξανδρούπολης – Παλαγίας για ανέγερση αστυνομικού μεγάρου, που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της έδρας της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ώστε το συντομότερο δυνατό να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, όπου θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και στην καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών.
Επίσης από τον Δήμο Τυχερού έχει παραχωρηθεί ο απαραίτητος χώρος για την ανέγερση κτιρίου το οποίο θα μπορεί να στεγάσει τις δύο Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που εδρεύουν στην περιοχή του Τυχερού (Α.Τ. Τυχερού & Τ.Σ.Φ. Τυχερού). Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες μέχρι σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια από το Δημόσιο στα οποία επίσης οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες. Ειδικά στο Τ.Σ.Φ. το πρόβλημα με το σύστημα αποχέτευσης και τις συνεχείς διαρροές του, στο χώρο των γραφείων όπου εργάζονται οι αστυνομικοί υπάλληλοι, έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση απελπιστική.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Α.Τ. Φερών που στεγάζεται μαζί με το Τ.Σ.Φ. σε παλαιό κτίριο, με τις ίδιες άθλιες συνθήκες για προσωπικό, κρατούμενους και απλούς πολίτες που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν, χωρίς βεβαία να υπάρχει ανάλογες δυνατότητες για τα ΑΜΕΑ.
Στο Α.Τ. Κήπων λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες βελτιώσεις στο χώρο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Με βασικότερο την ασφάλεια του ίδιου του προσωπικού, διότι οπωσδήποτε θέλει να πλήξει ακόμη και με πυροβόλο όπλο το προσωπικό του τμήματος μπορεί να το κάνει και μάλιστα με πολύ μεγάλη ευκολία, καθώς ο χώρος δεν ελέγχεται απόλυτα, αφού ακόμη στους χώρους ελέγχου διαβατηρίων και τελωνειακού ελέγχου έχει πρόσβαση ο κάθε ένας. Επιπλέον δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος κράτησης, με αποτέλεσμα όταν συλλαμβάνεται κάποιος και μέχρι να περατωθεί η διαδικασία παραπομπής του στον Εισαγγελέα να ''κρατείται'' στα γραφεία. Ο κίνδυνος απόδρασης των κρατουμένων σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ μεγάλος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας του φόρτου εργασίας και τις ελλείψεις βασικού προσωπικού.
Στο Σουφλί εδώ και περίπου δύο χρόνια οι υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, συστεγάζονται σε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου οι συνθήκες εργασίας είναι καλύτερες από τις προηγούμενες περιπτώσεις.
Οι υπηρεσίες της έδρας της Α.Δ. Ορεστιάδας, στεγάζονται σε ένα πεπαλαιωμένο κτίριο, όπως και στη περίπτωση της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Ενώ το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας στεγάζεται σε κοντέινερ στον αύλιο χώρο της Διεύθυνσης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς αρκετοί πολίτες γίνονται αυτήκοοι μάρτυρες ανακρίσεων και συνομιλιών που διεξάγονται. Στον ίδιο αύλιο χώρο στεγάζονται επίσης σε ένα ενιαίο γραφείο το ΓΕΕ της Α.Δ. Ορεστιάδας, καθώς και οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε και Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φυσικά αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το προσωπικό, όταν τρεις διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους υπηρεσίες λειτουργούν σε χώρο λίγο τετραγωνικών μέτρων. Βέβαια πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας παραχώρησε οικόπεδο για την ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Α.Δ. Ορεστιάδας.
Τέλος τα κτίρια και των άλλων υπηρεσιών (Α.Τ. Διδυμοτείχου, Δικαίων, Α.Σ. Μεταξάδων, Α.Σ. Κυπρίνου – Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης) βρίσκονται στην ίδια άθλια κατάσταση, ειδικά οι υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων (Πυθίου και Καστανεών), όπου αποτελούν και την πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος, όταν εισέρχεται στη χώρα μας βρίσκονται σε απερίγραπτη κατάσταση (με εξαίρεση το Α.Τ. Ορμενίου που στεγάζεται σε νεότευκτο κτίριο)».
Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει τον κύριο Υπουργό:
• Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου, να αποκατασταθούν-καλυφθούν οι σοβαρές κτιριακές ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Έβρου; Οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των τμημάτων, αλλά και οι συνθήκες για τους κρατούμενους, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, που καθημερινά προσπαθούν να εξυπηρετηθούν στις αστυνομικές διευθύνσεις του Νομού Έβρου, υποβαθμίζουν το έργο και τις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε μια ακριτική περιοχή της χώρας μας.
• Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε και τα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν επιτέλους, να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν;