ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

θεατρικο εργαστηρι ορεστιαδας

Νέα θεατρική περίοδος 2010-2011
• Από το 1988, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει αδιάκοπα την έντονη δραστηριότητά του

Είκοσι δύο χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας, είκοσι δύο χρόνια θεατρικής - και όχι μόνο - δραστηριότητας. Μπαίνοντας στον 23ο χρόνο λειτουργίας του, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας συνεχίζει και φέτος τα Τμήματα Θεάτρου για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται καθημερινά. Παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει οι πρόβες για τις καινούριες παραστάσεις που ετοιμάζουν οι πενήντα σχεδόν ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, με έξι έργα που θα κάνουν πρεμιέρα στο νέο θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις αρχές του νέου έτους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλά νέα μέλη πλαισίωσαν φέτος την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου, δίνοντας νέες προοπτικές στα καινούρια έργα που ετοιμάζονται.
Σχετικά με τα Εργαστήρια που λειτουργούν και φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα εξής τμήματα:

Τμήματα για παιδιά από 4 ετών και άνω
Περιλαμβάνουν θεατρικά παιχνίδια, μαθήματα θεάτρου και προετοιμασία θεατρικής παράστασης, με σκοπό την καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού, την ενίσχυση του αυθορμητισμού και της κοινωνικοποίησής του, μέσα από την ομαδική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση. Τα τμήματα χωρίζονται ανά ηλικίες και σε αρχάριους και προχωρημένους, ενώ λειτουργεί και το Εφηβικό Τμήμα. Οι παραστάσεις των παιδιών θα παρουσιαστούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, για πρώτη φορά φέτος στο νέο Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» που σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του. Τα παιδικά τμήματα καθώς και το εφηβικό, λειτουργούν κάθε Σάββατο.

Τμήματα Φοιτητών και Ενηλίκων
Τα εργαστήρια στα Τμήματα Φοιτητών και Ενηλίκων λειτουργούν και φέτος παράλληλα και ανεξάρτητα από την κεντρική θεατρική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου, προσφέροντας μια δημιουργική και ευχάριστη διέξοδο. Περιλαμβάνουν μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας, δραματολογίας, κίνησης κ.α., καλύπτοντας τις δημιουργικές ανάγκες όσων δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να συμμετέχουν στην κεντρικές θεατρικές σκηνές με την έντονη και συχνή δραστηριότητα. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη.

Κεντρική Σκηνή
Υπάρχει, ωστόσο, πάντοτε η δυνατότητα για τους ενδιαφερόμενους ενήλικες που διαθέτουν το απαραίτητο μεράκι, θέληση και αγάπη για το Θέατρο, να συμμετέχουν ενεργά στις παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ν. Ορεστιάδας, που από το 1988 έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του Θεάτρου στην περιοχή, με συχνή, έντονη και πολυδιάστατη παρουσία όχι μόνο εντός της πόλης της Ν. Ορεστιάδας αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Ήδη έχουν αρχίσει οι πρόβες για τις νέες θεατρικές παραστάσεις (μία από την «Παιδική Σκηνή» και πέντε από την «Κεντρική Σκηνή»), ενώ υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να ενταχθούν νέα μέλη στα έργα.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΔΙΟΝΥΣΟΣ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Κωνσταντινουπόλεως 234, Κεντρική Πλατεία, τηλ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr