ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ανεξαρτητη δημοτικη ενωτικη κινηση

Νέο λογότυπο του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση,
με επικεφαλής τον Γιώργο Αλεξανδρή.


Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης, η Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας των Φερρών και το ρωμαϊκό λουτρό της Χάνας στην Τραϊανούπολη είναι τα στοιχεία, που αποτελούν το νέο λογότυπο του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση, με επικεφαλής τον Γιώργο Αλεξανδρή.

Η εικαστική σύνθεση των τριών εμβληματικών μνημείων στο λογότυπο της παράταξης, έχει στόχο να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και κοινής πορείας προς τη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης.

Κάθε ένα από αυτά τα μνημεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορική εξέλιξη της περιοχής και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες της.

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης εγκαινιάστηκε το 1880 και εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα ως ένας από τους ελάχιστους επιτηρούμενους φάρους στην Ελλάδα. Είναι ένα ζωντανό μνημείο που συμβολίζει τη ναυτική παράδοση της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την ξεχωριστή της φυσιογνωμία ως πύλη εισόδου της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Η Ιερά Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας γράφει τη δική της ιστορία στις Φέρρες, εδώ και σχεδόν μια χιλιετία. Χτίστηκε το 1152 από τον Ισαάκιο Κομνηνό, γιό του Αλεξίου Α’ Κομνηνού, Αυτοκράτορα του Βυζαντίου. Σήμερα αποτελεί προσκυνηματικό μνημείο για τους Θράκες σε όλον τον κόσμο, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας.

Η Χάνα, το επιβλητικό καμαροστέγαστο κτίσμα, αποτελεί το πιο αξιόλογο


οικοδόμημα της ρωμαϊκής πόλης της Τραϊανούπολης, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Μάρκο Ούλπιο Τραϊανό, πάνω στον άξονα της περίφημης Εγνατίας Οδού. Είναι ένα μνημείο που μαρτυρά τη σπουδαιότητα της περιοχής κατά τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, αλλά και το πολύτιμο φυσικό χάρισμα των ιαματικών πηγών της.

Όπως δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, «η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρρες και η Τραϊανούπολη είναι περιοχές με σπουδαία κληρονομιά, με φυσικά πλεονεκτήματα, με παρελθόν, αλλά και με μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι για τον τόπο μας και σήμερα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις, που φέρνει ο νέος Δήμος. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε, εάν προχωρήσουμε με γνώση, με σχέδιο και ομοψυχία. Αν βάλουμε το κοινό μας μέλλον πάνω από κόμματα, τοπικιστικές αντιλήψεις και διαχωριστικές γραμμές.»