ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

βαμβακι





Τιμή ασφάλειας, τουλάχιστον 50 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι, εξήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας σε ανοικτή σύσκεψη στη Λάρισα.

Ο κ. Σκανδαλίδης προέτρεψε τους βαμβακοπαραγωγούς να μην παραδώσουν το προϊόν τους σε τιμή χαμηλότερη από τα 50 λεπτά το κιλό, σημειώνοντας πως πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη τιμή όλων των εποχών.

Ακόμη, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση (επιδότηση) ανέρχεται σε



200 ευρώ το στρέμμα, θα καταβληθεί εγκαίρως και στην επιδότηση αυτή θα προστεθεί ποσόν που θα αφορά τυχόν ζημιές της παραγωγής από το πράσινο σκουλήκι.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγγειλε μία σειρά από μέτρα με στόχο την διαφάνεια στη διαχείριση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα υπέγραψε απόφαση, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι το κάθε εκκοκκιστήριο θα αναρτά την τιμή πώλησης του προϊόντος καθημερινά. Οι παραγωγοί θα υπογράφουν σύμβαση αυθημερόν με την τιμή αγοράς του προϊόντος τους, ενώ θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ την ημέρα στα εκκοκκιστήρια που δεν θα τηρήσουν αυτούς τους όρους.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στους γεωπόνους να αρχίσουν καθημερινούς ελέγχους στα εκκοκκιστήρια.
http://www.tanea.gr/