ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

δραστηριοτητες μητροπολιτη διδυμοτειχου

ΤΗν Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού 19 Σεπτεμβρίου ε. ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός λειτούργησε στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγ. Κων/νου και Ελένης Βάλτου του Δήμου Ορεστιάδος, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον απερχόμενο Εφημέριο της Ενορίας π.

Ηλίας Τσιόρτα, παρουσίασε τον νέο Εφημέριο π. Αθανάσιο Πέντσιο και χειροτόνησε Διάκονο τον ευλαβέστατο κ. Γεώργιο Αραμπατζή από τη Λεπτή Ορεστιάδος.
Πλήθος κόσμου από το Βάλτο και τα γύρω χωριά προσήλθαν για το γεγονός.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός μετέβη στο Διδυμότειχο όπου τέλεσε στον Ναό του Σωτήρος Χριστού την βάπτιση του εγγονού του εφημερίου της Ενορίας π. Ιωάννου Κυριακούδη και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ορφέας» Διδυμοτείχου.
Το απόγευμα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος επί τη εορτή του Αγίου Ευσταθίου. Ο Αγ. Ευστάθιος ήταν ο προστάτης της Αδριανουπόλεως και η Ν. Ορεστιάδα ως συνέχεια της Αδριανούς τιμά και ευλαβείται τον Μεγαλομάρτυρα. Επίσης και κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου, 20 Σεπτεμβρίου 1959 τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγ. Θεοδώρων από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κωνσταντίνο. Παρόντες τόσο στον Εσπερινό όσο και στη λιτανεία που ακολούθησε ήταν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζάς και οι Αντιδήμαρχοι κ. Α. Ροροπόλου και Ε. Γουδετσίδης.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «το Κάστρο».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.