ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

επιστολη διαμαρτυριας των γονεων της πλατης

Κυρία υπουργέ ,
Το Σχολικό Κέντρο της Πλάτης οδηγήθηκε με διοικητικές μεθοδεύσεις – απειλών με τη μορφή υποσχέσεων - στην υποβάθμισή του .
Πώς και με ποια λογική αποφασίστηκε να υποβαθμιστεί σε 2/θέσιο ένα Σχολικό Κέντρο με ισάριθμους μαθητές με διπλανό Σχολικό Κέντρο το οποίο με 30 μαθητές παρέμεινε εξαθέσιο.
Και αν για λόγους οικονομίας έπρεπε να...
επιλεγεί ένα Σχολικό Κέντρο για το Τρίγωνο για ποιο λόγο απαξιώνονται υποδομές όπως της Πλάτης ( με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αύλιο χώρο κατάλληλο για ανάπτυξη δραστηριοτήτων , χώρους άθλησης, εύκολη πρόσβαση σχολικών λεοφωρείων για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών , προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων , ίση απόσταση από τους οικισμούς κ. α) και ανάλογες των Κομάρων και επιλέγεται ένα τρίτο που δεν έχει την ανάλογη υποδομή .
Για ποιο λόγο απείχε η Σχολική Επιτροπή Παιδείας από όλη τη διαδικασία αξιολόγησης των Σχολικών Κέντρων , αν ποτέ αυτή πραγματοποιήθηκε ?
Οι αποφάσεις όλων μας θα πρέπει να στοχεύουν στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού και όχι στον κατακερματισμό της συνοχής της κοινωνίας .
Αύριο εμείς θα κλιθούμε να βρούμε κουράγιο και δύναμη να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής , να πείσουμε τα παιδιά μας ότι πρέπει να υπερασπιστούν μέχρι τέλος το δικαίωμά τους να ζήσουν και να προκόψουν στον τόπο που γεννήθηκαν ?
Οι Θρακιώτες ιστορικά αποδέχονται τις επιταγές της κεντρικής Διοίκησης και σιωπηλά υπομένουν τις συνέπειες .
Εμείς αποφασίσαμε να μιλήσουμε και να πούμε ότι η περιοχή μας διαθέτει αξιόλογες κτιριακές υποδομές για τις οποίες κλαίει η καρδιά μας .
Για το λόγο ότι τοπικά συμφέροντα και συμμαχίες πολιτικές δεν επιτρέπουν τοπικούς πολιτικούς να πάρουν θέση απευθυνόμαστε σε σας και περιμένουμε ενέργειές σας για την επιλογή του Σχολικού Κέντρου και της αξιολόγησής των υπαρχόντων .
Προτείνουμε να εξετάσετε στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών από το αστικό κέντρο στα χωριά μας όπως συνηθίζεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες .
Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της σχολικής στέγης θα βοηθήσουμε να λυθεί , τα παιδιά να βρεθούν σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και να μην απαξιωθούν χώροι που δημιουργήθηκαν το πρόσφατο παρελθόν και δαπανήθηκε πολύτιμο δημόσιο χρήμα .
Με ανάλογες πρωτοβουλίες μπορούμε από πρόβλημα να γίνουμε η λύση του προβλήματος .

Ομάδα γονέων – πολιτών