ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

η ρενταρη με τους εταιροδημοτες της θεσσαλονικης

Με τους Εβρίτες ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί η βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή- Τέντε, στα πλαίσια της επίσκεψης της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τους διοργανωτές, στέφτηκε από επιτυχία αφού η προσέλευση των ετεροδημοτών ήταν αθρόα.
Στην σύντομη





ομιλία της η κα Ρενταρή αναφέρθηκε αρχικά στην κυβερνητική πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ στο διάστημα που κατέχει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, την είσοδο της χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις τοποθετήσεις της στα νομοσχέδια που συζητήθηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. «Έκανα ιδιαίτερα αισθητή την μη διαφοροποίηση της Θράκης από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, αλλά και τους φόβους για μη απορρόφηση κεφαλαίων την τρέχουσα περίοδο.
-Στο Φορολογικό, έθεσα τον πήχη της αποτελεσματικότητάς του, όχι στην επιβολή νέων φόρων στους ήδη φορολογούμενους, αλλά στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των εισπρακτικών μηχανισμών.
-Στο Ασφαλιστικό, με έμφαση στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην κοινωνική δαπάνη.
-Στα Εργασιακά, με βασική αρχή στηρίζουμε τις υγιείς επιχειρήσεις, γιατί χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και με κανόνα ούτε υπερυθμίσεις, ούτε απορυθμίσεις στην αγορά εργασίας, θεσπίσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε μια ισορροπία μεταξύ της επιχείρησης και του εργαζομένου, εποπτευόμενες από τους επιθεωρητές εργασίας με σκοπό την αύξηση των θέσεων απασχόλησης και καταπολέμηση της μαύρης εργασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Ρενταρή.
Ακολούθησε η αυτοκριτική της και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις και στις ενστάσεις που κατέθεσε στη λήψη των επίπονων μέτρων για τους Έλληνες πολίτες.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία σειρά από προβλήματα που μαστίζουν την τοπική κοινωνία του Έβρου και υπήρξαν παρεμβάσεις της κα Ρενταρή στα αρμόδια υπουργεία.
Μεταξύ αυτών έγινε αναφορά στον αγωγό πετρελαίου, στη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ, στις απαλλοτριώσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα
Μεταλλεία της Κίρκης, σε προβλήματα της Σαμοθράκης κ.λ.π.
Τέλος η κα Ρενταρή ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και υποσχέθηκε ότι από τώρα και στο εξής θα υπάρχει μία συνεχής επαφή με τους ετεροδημότες του Έβρου.