ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

εργα οδοποιιας στο διδυμοτειχο

Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, προβαίνει ο Δήμος Διδυμοτείχου με την κατασκευή έργων που αφορούν πεζοδρόμια και διαμορφώσεις κόμβων σε επίμαχα σημεία.
Πριν λίγες μέρες υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας και του Δήμου.
Σύμφωνα με την μελέτη, πρόκειται να κατασκευασθεί πεζοδρόμιο από τη μια πλευρά της βόρειας περιφερειακής οδού Διδυμοτείχου, στο χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης, καθώς επίσης και στα οδικά δίκτυα των επαρχιακών δρόμων Διδυμοτείχου- Ελληνοχωρίου και Διδυμοτείχου- Ισαακίου.
Η πεζοδρόμηση αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή πεζοπορία των πολιτών, κάτι που το αναζητούσαν εδώ και χρόνια αφού αποτελεί καθημερινό δρομολόγιο της γυμναστικής τους, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ποδηλατοδρομία.
Στο ίδιο έργο εντάσσεται και η συντήρηση όλων των φθαρμένων πεζοδρομίων της πόλης, όπως επίσης και της οδοποιίας, όπου υπάρχουν προβλήματα
Προβλέπεται ακόμη, η ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στο Βρεφονηπιακό σταθμό και απέναντι από την βοηθητική πύλη της XVI/ΜΠ.
Δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο όλο έργο, αφορούν την βελτίωση και ασφάλεια των μετακινήσεων των δημοτών και έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση των κόμβων Ελληνοχωρίου, όπως επίσης και τον κόμβο Ορεστιάδος με 25ης Μαΐου.
Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται να κατασκευασθεί κόμβος κυκλικής πορείας με σηματοδότηση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων που δυστυχώς είχαν συμβεί στο παρελθόν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση πρόκειται να γίνει διαμόρφωση του δρόμου στην συμβολή των οδών Ορεστιάδος και 25ης Μαΐου ώστε με μεγαλύτερη ασφάλεια να διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση προς το επαρχιακό δίκτυο Διδυμοτείχου-Ισαακίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 900.000,00€ και ο χρόνος αποπεράτωσής του είναι σε 4 μήνες.