ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

μνημειο για τον ελληνα μεταναστη

Ακόμη ένα βήμα στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Γερμανίας ήταν η προχθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη, ο γερμανός γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher-Obermaier και εκπρόσωποι ελληνογερμανικών φορέων.
.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εμβάθυνση και η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Γερμανίας με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης “περί απασχολήσεως ελλήνων εργατών στη Γερμανία”. Ένα από τα θέματα που έκανε αίσθηση και έγινε θερμά δεκτό και από τις δύο πλευρές ήταν η πρόταση να στηθεί μνημείο στον περιβάλλοντα του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης που θα τιμά τον έλληνα μετανάστη στη Γερμανία. Η πρόταση έγινε από τους εκπρόσωπους συλλόγων ομογενών και μεταναστών από τη Γερμανία που εισηγήθηκαν το μνημείο να ανεγερθεί σε


συνεργασία με κάποια πόλη της Γερμανίας, η οποία θα μπορούσε να είναι το Μόναχο, ως η πρώτη πόλη που δέχτηκε έλληνες μετανάστες, ή η Κολονία, που είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισε στη “ΜτΚ” η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη, “η πρόταση θα εξεταστεί και πιστεύω θα υλοποιηθεί. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσω για τις απαραίτητες επαφές σχετικά με τον χώρο. Οι έλληνες μετανάστες της Γερμανίας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα”.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών η κ. Τζάκρη τόνισε ότι διακρίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά της γερμανικής πολιτείας να υπάρξει προσέγγιση που θα σπάσει τον πάγο που δημιουργήθηκε λόγω των γεγονότων στο πλαίσιο της κρίσης.

Η συνάντηση
Στη συνάντηση, που έγινε σε συνεργασία με το γερμανικό προξενείο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ακόμη οι εκπρόσωποι του Γερμανικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Αποφοίτων του Γερμανικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη, των Συλλόγων Ελλήνων Αποφοίτων Γερμανικών Πανεπιστημίων, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ομογενών & Μεταναστών από τη Γερμανία.
Στα 50 χρόνια από την υπογραφή της ελληνογερμανικής σύμβασης, δήλωσε η υφυπουργός, δημιουργήθηκε μια γέφυρα επικοινωνίας, σεβασμού και κατανόησης ανάμεσα στους δύο λαούς, ώστε η μία χώρα να αποτελεί για την άλλη έναν αξιόπιστο σύμμαχο, έναν πολύτιμο εταίρο, έναν έμπιστο φίλο, έναν προνομιακό συνομιλητή. Η κ. Τζάκρη και οι εκπρόσωποι των γερμανικών φορέων αποφάσισαν τη διοργάνωση ενός ελληνογερμανικού συμποσίου στη Θεσσαλονίκη με θεματική όλους τους τομείς που παρουσιάζουν κοινό ενδιαφέρον και για τα δύο μέρη, που θα αποβεί προς όφελος όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.
“Έχουμε τη γνώση, τις υποδομές, το ανθρώπινο κεφάλαιο. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο περαιτέρω διακρατικής εμβάθυνσης της συνεργασίας μετά την κοινή ανακοίνωση που υπεγράφη αρχές Μαρτίου ανάμεσα στην ομοσπονδιακή καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ώστε να δώσουμε την ώθηση στη συνεργασία μας που θα παράξει απτά αποτελέσματα”, τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών.


•Φωτογραφική έκθεση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών & Μεταναστών από τη Γερμανία πρότεινε τη μεταφορά της φωτογραφικής έκθεσης για τα 50 χρόνια της ελληνικής μετανάστευσης στη Γερμανία και στη Θεσσαλονίκη σε χώρο, για τον οποίο ζήτησε τη συμβολή της κ. Τζάκρη, προκειμένου να εξασφαλιστεί, για να φιλοξενήσει το υλικό που αποτελείται από 45.000 και πλέον φωτογραφίες. Τέλος η κ. Τζάκρη ευχαρίστησε τον γερμανό γενικό πρόξενο για την πρόσκληση της γερμανικής κυβέρνησης να επισκεφτεί τον επόμενο μήνα επισήμως τη χώρα του, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, μετανάστευσης και δημόσιας διοίκησης.


Εφ. "Μακεδονίας της Κυριακής"