ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

λαικη συσπειρωση για παιδικους σταθμους

Οι θέσεις της ΄ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ΄ για την Προσχολική Αγωγή
Αγώνας για Δημόσιους, Σύγχρονους, Δωρεάν, Παιδικούς Σταθμούς
Να καταργηθούν τα τροφεία ( δίδακτρα)

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Δήμο Ορεστιάδας επισημαίνει τα παρακάτω:
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια περνούν δύσκολες ώρες. Οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη, η απειλή της ανεργίας , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης , η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι επιταγές της ΤΡΟΪΚΑΣ θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση τους επόμενους μήνες.
Ιδιαίτερα για τους νέα ζευγάρια η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού μετατρέπεται σε ένα διαρκές άγχος για το μεγάλωμά του.

Τα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς οξύνθηκαν σημαντικά από το 2001 όταν τότε με απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το δίκτυο της προσχολικής αγωγής «παραδόθηκε», χωρίς τους ανάλογους πόρους, στην

στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την συναίνεση βέβαια των Δημάρχων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και με τα παραπλανητικά επιχειρήματα περί «αποκέντρωσης». Η συνέχεια είναι γνωστή και τη βιώνουν οι νέοι γονείς καθημερινά . Επιβολή τροφείων και συνεχείς οι αυξήσεις τους με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης από το κράτος , μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες και προσωπικό , διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό κλπ

Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νέα ζευγάρια στην Ορεστιάδα
 Δυστυχώς δεν λειτούργησε ποτέ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός. Αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητούν τη λύση στους ιδιωτικούς, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη.
 Απορρίφθηκαν φέτος οι αιτήσεις 30 γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στον Παιδικό της «Αναπτυξιακής», ο μόνος που είναι δωρεάν ( Από τις 90 αιτήσεις έγιναν δεκτές οι 60)
 Τα τροφεία (δίδακτρα) που πληρώνουν οι γονείς στους Δημοτικούς Σταθμούς είναι αρκετά τσουχτερά, αφού φτάνουν στα 500 – 600 ευρώ το χρόνο.
 Δυο Παιδικοί Δημοτικοί Σταθμοί ο 1ος και ο 4ος δεν έχουν δικό τους κτίριο και για άλλη μια χρονιά θα φιλοξενήσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες, που βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, χωρίς αύλειο χώρο για λίγο παιχνίδι.
 Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε και η Παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά του βορείου Έβρου να είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους και να συνεχίζεται η ταλαιπωρία παιδιών και γονέων.

Οι θέσεις της ¨ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ¨
 Η αγωγή και η φροντίδα των νηπίων και των βρεφών, πρέπει να βρίσκεται στην ευθύνη του κράτους , χωρίς παρεμβάσεις ιδιωτών.
 Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά Κρατικούς Σύγχρονους Ασφαλείς και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης βρεφών και Νηπίων.
 Διεκδικούμε την κατάργηση των τροφείων (διδάκτρων) και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς και κάλυψή όλων των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής στην Ορεστιάδα 2 νέων σύγχρονων Παιδικών Σταθμών, κατάλληλα εξοπλισμένων και προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, για άνετη παραμονή , παιχνίδι, φαγητό και ξεκούραση.
 Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό και μεταφορά των υπαρχόντων σταθμών στο κράτος.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς. Προσλήψεις προσωπικού (Παιδαγωγούς – βοηθούς) ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
 Να λειτουργήσει άμεσα η παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους νέους γονείς να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη τους , να στηρίξουν με τη ψήφο και τη δράση τους τις θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για Παιδικούς Σταθμούς Δημόσιους , δωρεάν, στη ευθύνη του κράτους.