ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

λαικη συσπειρωση αμθ

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 αντιπροσωπεία της Λαικής Συσπείρωσης περιφέρειας Ανατολικής Μακ.- Θράκης--δήμου Κομοτηνής περιόδευσε στην Κομοτηνή στους εξής εργασιακόυς χώρους:
ΔΕΗ, Υπηρεσία καθαριώτητας δήμου Κομοτηνής, στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, σε εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ και το απόγευμα σε καφενεία της Καλλίστης και Πόρπης.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Χρίστος Τρέλλης - υποψήφιος περιφερειάρχης, ο Νίκος Βαργεμίδης - υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης και ο Νίκος Φακιρίδης - υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής.

Σε

δήλωσή τους οι υποψήφιοι τονίζουν

Τρέλλης Χρίστος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατ.Μακ-Θράκης
Η μάχη των τοπικών εκλογών θα είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους, με τους αγώνες και την ψήφο τους, να αντιπαλέψουν τα νέα μέτρα, να τιμωρήσουν ουσιαστικά τους υπεύθυνους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΕΕ και κάθε λογής υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου, να συγκρουστούν με τα μονοπώλια. Να μην παγιδευτούν στην «αποχή», τους «ανεξάρτητους», τους «υπερκομματικούς». Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο «Καλλικράτης» είναι μέρος της γενικευμένης επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Πρόκειται για ισχυροποίηση του αστικού κράτους. Φέρνει νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα και εξασφάλιση παραπέρα της υψηλής κερδοφορίας στους μεγάλους επιχειρηματίες.
Πάνω από το κεφάλι του λαού στέκει η δαμόκλειος σπάθη του μνημονίου. Τα αλλεπάλληλα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων είναι μόνιμα και έρχονται και άλλα. Δεν αναγνωρίζουμε τα χρέη της πλουτοκρατίας. Παλεύουμε για de facto κατάργηση του μνημονίου.

Βαργεμίδης Νίκος, υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Ν. Ροδόπης
Δύο δρόμοι συγκρούονται σήμερα στην ελληνική κοινωνία, αυτός της πλουτοκρατίας, που γεννά την κρίση. Τα ελλείμματα και τα χρέη δημιουργηθήκαν απ'αυτήν την πολιτική, απ΄το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει μια χούφτα μεγαλοβιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Αυτός που θα αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η ανάπτυξη θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη, μόνο τότε που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι λαϊκή περιουσία, με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο.
Για να ανοίξει ο δρόμος για αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες, με κοινά αιτήματα και στόχους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, της πάλης για λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Φακιρίδης Νίκος, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Τα κόμματα εξουσίας και οι δορυφόροι, μπορεί να κάνουν παραπλανητικούς ελιγμούς, στηρίζοντας δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, ώστε να αποπροσανατολίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ανεξάρτητοι υπερκομματικοί υποψήφιοι. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν σηκώσει «τη λευκή σημαία» του συμβιβασμού και της υποχώρησης και θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, τις δεσμεύσεις των κομμάτων τους.
Η εκλογή αγωνιστικών της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει ένα γερό φράγμα στην πολιτική του μνημονίου, των μονοπωλίων, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υποστηρίζουν τον αντιλαϊκό μονόδρομο.
Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών πρέπει να αποτελέσουν όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης ως τη λαϊκή νίκη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 16-9-2010