ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ολα ανεβαινουν

Στην πλήρη ενοποίηση του Ειδικό Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης φαίνεται ότι κατέληξε η κυβέρνηση για να αποφύγει το «σκόπελο» της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών στην υψηλή κατηγορία, 23%, του ΦΠΑ.

Την απόφαση της κυβέρνησης διευκόλυνε η αναφορά στο Μνημόνιο για τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, η οποία έδινε τη δυνατότητα λήψης άλλων μέτρων με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για τα νοικοκυριά αφού η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διπλασιαστεί σε σχέση με το 2009, από τη στιγμή που ο ΕΦΚ εκτοξεύεται από τα 21 ευρώ/χιλιόλιτρο, όπως ίσχυε μέχρι και πέρσι, στα 412 ευρώ/χιλιόλιτρο, όπως

προβλέπεται για το πετρέλαιο κίνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, εξετάζει τρόπους προστασίας των αδύναμων εισοδηματικά τάξεων, με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων που θα εξασφαλίζουν επιστροφή μέρους του αυξημένου Ειδικού Φόρου.
zougla