ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

σαμοθρακη



ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΑΛΩΝΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Βούλιαξαν τα Αλώνια της Σαμοθράκης από κόσμο στις 8-9-2010. Στο πανηγύρι που διοργάνωσε ο πατήρ Αθανάσιος Σουλτάτος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, υπό την σκιά του Ναού και την σκέπη της Θεοτόκου, πέρασε όλη η Σαμοθράκη για να προσκυνήσει στον Ιερό Ναό και να χαρεί με το πανηγύρι που διοργανώθηκε και περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς της Σαμοθράκης από το τοπικό χορευτικό Σύλλογο, φαγητό και αναψυκτικά. ο χώρος της αυλής του Ι.Ν. Αγίου Μόδεστου είχε από νωρίς κατακλειστεί από κόσμο και χρειάστηκε να επιστρατευτούν κάποια γειτονικά σπίτια για να φέρουν καρέκλες και τραπέζια.

Το πανηγύρι αυτό προσέλκυσε κι ένα τουριστικό λεωφορείο ΚΑΠΗ και οι συμπατριώτες μας ήρθαν όλοι, προσκύνησαν στην Εκκλησία και διασκέδασαν με την ψυχή τους σαν ... μικρά παιδιά, δημιουργώντας έτσι ευχάριστες εντυπώσεις από το νησί μας, πετυχαίνοντας έτσι και μία μικρή τουριστική προβολή στον χώρο καταγωγής των επισκεπτών.
Η ζωντανή ορχήστρα έδωσε την ψυχή της και διασκέδασε τον κόσμο με τραγούδια παραδοσιακά, λαϊκά, κυρίως χορευτικά, σεβόμενη και τον ιερό χώρο στον οποίο παρευρίσκονταν.
Ήταν μία




πολύ ζωντανή βραδιά που έδωσε ζωή και πνοή στο χωριό των Αλωνίων.

Όπως ξαναγράψαμε στις 3-9-2010: "Η αναβίωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι ένα θετικό βήμα για την σύσφιξη των σχέσεων όλων των Σαμοθρακιτών, μιας και στα θρησκευτικά και παραδοσιακά αυτά δρώμενα είναι μία ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι μας, ξενιτεμένοι και μη Σαμοθρακίτες, καθώς και ξένοι και να ανταλλάξουμε τα νέα μας, να συγχωρήσουμε παλιές αμαρτίες, να αγκαλιαστούμε κάτω από την σκιά της Εκκλησίας και του καμπαναριού και να χορέψουμε όλοι μαζί αδελφωμένοι."

Αναμένουμε παρόμοιες εκδηλώσεις κι από τους άλλους άξιους Ιερείς του νησιού μας. Ο Χειμώνας είναι μεγάλος και βαρύς. Ας τον περάσουμε όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι (ψυχικά - πνευματικά) και αγαπημένοι και η θέρμη της καρδιάς μας ας ζεστάνει τον κάθε συνάνθρωπό μας. ΑΜΗΝ.

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ