ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ελευθερια θρακης στη θεσσαλονικη

«Γιορτή των Ελλήνων», με εκλεκτούς ερμηνευτές, διοργανώνει στις 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Οικουμενικού Ελληνισμού, τιμώντας τα Ελευθέρια της Θράκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης το «αηδόνι της Ανατολής», Χρόνης Αηδονίδης θα τραγουδήσει για τη Θράκη, ο Πέτρος Γαϊτάνος ερμηνεύσει τραγούδια για τις αλησμόνητες πατρίδες, ενώ ο συνθέτης Τάκης Σούκας με τον Γιώργο Υδραίο, τον Άγγελο Ανδριανό και την Ελευθερία Κουρλιά, θα ερμηνεύσουν λαϊκές επιτυχίες και μοναδικά τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Το πρόγραμμα θα πλαισιώσουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας, μεταξύ αυτών το ποντιακό συγκρότημα του Στάθη Παυλίδη και του Ηλία Τεκτονίδη, ενώ αντίστοιχοι σύλλογοι θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα.
Η εκδήλωση, με τίτλο, «Ελευθέρια Θράκης-Πόντος-Μικρά Ασία», που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο PAOK SPORTS ARENA, τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την ευλογία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, στους οποίους θα επιδοθεί ο «Χρυσούς Στέφανος» του Οικουμενικού Ελληνισμού. Τιμές προσφοράς θα αποδοθούν και στον καθηγητή πανεπιστημίου, Κωνσταντίνο Φωτιάδη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγίας Σουμελά, Γεώργιο Τανιμανίδη.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, για την στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών και για την έκδοση του Β’ τόμου «Θράκη Ιστορία -Τέχνη - Πολιτισμός», και τη μετάφραση των Α’ και Β’ τόμων στην αγγλική γλώσσα, με σκοπό την δωρεάν διάθεσή τους σε ξένα κέντρα εξουσίας, βιβλιοθήκες πανεπιστημίων και ΜΜΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, για δέκα ζευγάρια, για μία επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, από τις 10 έως τις 13 Ιουνίου, για τα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.
Εισιτήρια για την εκδήλωση προπωλούνται στο Κλειστό Γήπεδο ΠΑΟΚ (Αντώνη Τρίτση 12- Πυλαία), στο Ticket House (Μητροπόλεως 102), στο Metropolis ( Τσιμισκή 33) και στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλατεία Αριστοτέλους).
Μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης είναι και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΑΠΕ