ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

δελτιο τυπου κας ελενης τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντικείμενο την προσθήκη ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ορεστιάδας.

Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Στο Νομό Έβρου σε σύνολο 11 Επαγγελματικών Σχολικών Μονάδων λειτουργούν 2 Εσπερινά ΕΠΑΛ (σύμφωνα με την Υ.Α. Δ4/81646/10-08-2006 ΦΕΚ 1379Β/14-09-2006 & Υ.Α. Δ4/103189/01-08-2008 ΦΕΚ 1602Β/11-08-2008), ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην ακριτική πόλη της Ορεστιάδας. Στο τομέα Υγείας Πρόνοιας του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ λειτουργεί μόνο η ειδικότητα των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οι αναγκαίες δομές υγείας και κοινωνικής μέριμνας και ο τοπικός πληθυσμός (κυρίως ηλικιωμένοι) χρήζει άμεσης νοσηλευτικής βοήθειας.

Η παρακολούθηση της συγκεκριμένης ειδικότητας από τις/τους ενδιαφερόμενες/ους σε άλλο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Νομού προϋποθέτει την καθημερινή μετακίνησή τους (απόσταση τουλάχιστον 120 χλμ), καθώς και την ανάλογη εξοντωτική οικονομική επιβάρυνση για την κάλυψη των εξόδων. Επομένως η προσθήκη και λειτουργία ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών σε Β΄, Γ` & Δ` τάξη αντίστοιχα, αναδεικνύει την αναγκαιότητα εμπλουτισμού του εν λειτουργία κύκλου υπηρεσιών του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, ώστε να εκπαιδευτεί το κατάλληλο προσωπικό που θα μπορέσει να στελεχώσει μελλοντικά τις ολοκληρωμένες δομές αναδιάρθρωσης του Συστήματος Υγείας, που προωθεί η κυβέρνησή μας».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από την κυρία Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες, προκειμένου να ενταχθεί στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, η ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτών σε Β΄, Γ` & Δ` τάξη αντίστοιχα.