ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

απαντηση της κας κατσελη στην κα τσιαουση

Απάντηση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε ερώτηση που είχε υποβάλει η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση στις 14/04/2010 με αντικείμενο τα Δεσμευμένα οικόπεδα στην περιοχή του Δ.Δ. Μαϊστρου στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Στην απάντησή της η κα. Υπουργός Λούκα Κατσέλη επισημαίνει ότι:

«Η υπό εξέταση έκταση έχει περιληφθεί στον ευρύτερο χωροταξικό σχεδιασμό λιμένα και σε αυτήν εντάσσονται σημαντικά έργα για την εξυπηρέτηση των μελλοντικών αναγκών του λιμένα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται έργα , τα οποία βρίσκονται ήδη στο στάδιο των μελετών και αναμένεται να έχουν σύντομα την απαραίτητη ωριμότητα προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για :

1. Τμήμα του νέου πολυχρηστικού τερματικού σταθμού, προϋπόθεση για την έγκριση και της συγκεκριμένης μελέτης είναι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που βρίσκονται στο στάδιο των υπογραφών από τα συναρμόδια Υπουργεία.

2. Τμήμα της εσωτερικής οδοποιίας λιμένα : έχει ήδη εκπονηθεί και παραδοθεί η σχετική προμελέτη για την κύρια εσωτερική οδό του λιμένα (σύνδεση με Περιφερειακό οδό Αλεξανδρούπολης) και για το σύνολο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου εντός της χερσαίας ζώνης , συμπεριλαμβανομένων των ισόπεδων κόμβων και των έργων αποχέτευσης ομβρίων. Προϋπόθεση για την έγκριση και της συγκεκριμένης προμελέτης και την εκπόνηση του επόμενου σταδίου της οριστικής μελέτης , είναι η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που όπως προαναφέρθηκε βρίσκονται στο στάδιο των υπογραφών από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Η συνολική επιφάνεια εκτάσεων που απαιτείται να απαλλοτριωθούν για την υλοποίηση των παραπάνω έργων , εκτιμάται σε περίπου 80 στρέμματα.

o Περιλαμβάνονται επίσης έργα , για τα οποία δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες μελετών και επομένως η ωρίμανσή τους αναμένεται να καθυστερήσει σημαντικά. Η συνολική επιφάνεια των προς απαλλοτρίωση εκτάσεων που τα παραπάνω έργα καταλαμβάνουν εκτιμάται σε 150 στρέμματα περίπου.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με τον τρόπο που εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις (μέσω έργων που αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ή απευθείας από εθνικούς πόρους), επισημαίνουμε την άμεση κήρυξη απαλλοτριώσεων για το σύνολο των ιδιωτικών εκτάσεων, καθώς μεταξύ άλλων:

· Η δέσμευσή τους επί 20ετίας περίπου έχει ήδη ταλαιπωρήσει και επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες τους και είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν οριστικά με καταστροφικές συνέπειες στην αναπτυξιακή πορεία του λιμένα και την ολοκλήρωση των υπό μελέτη έργων.

· Θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα η ανάγκη ανεύρεσης έκτασης για την εναπόθεση μεγάλου όγκου από τα βυθοκορρήματα της υπό εξέλιξη εργολαβίας «Εκβάθυνσης Λιμενολεκάνης & Εκσκαφής Διαύλου Λιμένα Αλεξανδρούπολης», τα οποία προσωρινά και μέχρι τη έναρξη του έργου του νέου Πολυχρηστικού Σταθμού στοιβάζονται νοτίως προς την απαλλοτρίωση εκτάσεων, σε περιοχή του ελληνικού Δημοσίου».